Kobayashi: A NASCAR volt a gyerekkori álmom

Kobayashi: A NASCAR volt a gyerekkori álmom
credit: ToyotaMagyar idő szerint szerda délután robbant a bomba, miszerint Kamui Kobayashi hamarosan megejtheti debütálását a NASCAR Cup mezőnyében.

A kétszeres WEC-világbajnok a 23XI Racing 67-es Toyotáját vezetheti az augusztus 13-án esedékes, indianapolisi road-futamon.

Emlékeim szerint az első autóverseny, amit a tévében láttam NASCAR volt” – mondta a bejelentést követően Le Mans-ban.

„Körülbelül 4, vagy 5 éves lehettem és nagyon menőnek találtam. Amikor elkezdtem gokartozni még csak nem is ismertem a Forma-1-et. Gyerekként az álmom az volt, hogy egy napon a NASCAR-ban fogok vezetni.”

Kobayashi végül mégis az F1-ben kötött ki, ahol öt szezont töltött a Toyota, a Sauber, majd a Caterham színeiben. Az igazi sikert viszont a sportautózás világában aratta, végül a szakág igazi szupersztárjává válva.

A most 36 esztendős pilóta elárulta, hogy régóta kérlelte már a Toyota Racing Development elnökét, David Wilsont egy NASCAR-lehetőség kapcsán.

„Folyamatosan mondogattam neki, hogy ki akarom próbálni és végre valahára össze is jött. Ez egy valóra vált álom.”

Kobayashi a WEC mellett a japán Super Formulában is versenyez, telített naptára miatt pedig az egyetlen működőképes opció az idény öt road és egy utcai futama közül csak a Verizon 200 lett.

„Kamui nagyon jó barátunk és tudjuk, az az álma, hogy egyszer a NASCAR-ban versenyezzen” – mondta Wilson.

„Ezzel a nagyszerű Next Gen Camryvel pedig összeálltak a csillagok.”KAPCSOLÓDÓ: Kamui Kobayashi bemutatkozik a Cup Seriesben!