Vizsgálatot indít a NASCAR: Újabb Cup-pilótát fenyeget az eltiltás

Vizsgálatot indít a NASCAR: Újabb Cup-pilótát fenyeget az eltiltásA NASCAR hivatalosan megerősítette, hogy vizsgálatot indít Austin Cindric gatewayi manővere kapcsán.

A múlt vasárnapi verseny során a Team Penske pilótája ütközött Austin Dillonnal, magukkal rántva Ricky Stenhouse Jr.-t is.

A Kyle Busch jóvoltából végül a győzelmet megszerzett Richard Childress Racing az eset után rögtön közölte, hogy Cindric direkt ment neki a 3-as Chevynek.

„Austin feljött egészen a tizedik helyig, végül azonban a 2-es [Cindric] szándékosan ütötte ki őt egyfajta bosszúként” – mondta Childress, aki nem csak Dillon főnöke, de egyben nagyapja is.

Maga a versenyző szintén nem fogta vissza magát.

„Szánt szándékkal jött nekem” – jelentette ki a rendkívül dühös Dillon a leintés után.

„Ugyanúgy hátulról tette, mint Chase Dennyvel, vagy Bubba Kyle-lal [Larson]. El kell őt tiltani a jövő heti futamról.”

A járulékos veszteségként belekeveredett Stenhouse Jr. így fogalmazott az incidenst illetően:

„A 47-es Chevrolet egész nap nagyon jól ment. Szakaszpontokat szereztünk és úgy éreztük, hogy esélyünk van egy top 8-as eredményre is. Valami oknál fogva viszont a 2-es Ford pilótája eltalálta a jobb-hátsó részen a 3-ast, ami végül mindkét Chevy kiesését magával vonta.”

A NASCAR tavaly októberben, Las Vegasban tiltotta el Bubba Wallace-t, miután megtorpedózta Kyle Larsont, múlt héten pedig Chase Elliottot parkolták le Denny Hamlin kiütése miatt.

A döntés meghozatala során a szervezet az autókról származó adatokat, videófelvételeket és rádiókommunikációt veszi alapul. Jelen esetben viszont megnehezítheti a dolgukat, hogy a gatewayi futamon a teljes pályát érintő internet-probléma lépett fel. Ebből adódóan a csapatok minimális információkat tudtak csak gyűjteni és megosztani, így nem tudni, hogy Cindric esetében elegendő bizonyíték állhat-e a NASCAR rendelkezésére a minden kétséget kizáró ítélet meghozatalához.KAPCSOLÓDÓ: Olyan bizarr versenyt rendezett a NASCAR, hogy még mozifilmnek is sok lenne