Dan Wheldon fia megszerezte első open-wheel győzelmét

Dan Wheldon fia megszerezte első open-wheel győzelmét
credit: Sebastian Wheldon/InstagramSebastian Wheldon sikerével ért véget a Skip Barber Race Series szombati futama a Virginia International Racewayen.

A néhai Dan Wheldon legidősebb, 14 esztendős fia a pole-pozícióból indulva aratott győzelmet, a befutó pillanatában 6.412 másodpercet adva Jeshua Alianellnek.

Az ifjú tehetség ezzel karrierje legelső diadalát ünnepelhette open-wheel autóval, egyúttal pedig az összetett pontverseny második helyére jött fel.

A nyolc hétvégéből álló bajnokság legjobbja a trófea mellett 100.000 dolláros ösztöndíjjal is gazdagodik, aminek révén bemutatkozhat az IndyCar neveldéit tömörítő Road to Indy program legalsó lépcsőfokát képező USF Juniorban.

Sebastian és öccse, Oliver 2021-től már az Andretti Autosport (AA) utánpótlás-versenyzőinek tudhatják magukat, idén márciusban pedig a Gainbridge is beállt mögéjük szponzorként.

A pénzügyi vállalat 2018 óta áll partnerkapcsolatban a csapattal, az anyacégének számító Group 1001 vezérigazgatója, Dan Towriss pedig néhány hónapja már tulajdonrészt is vásárolt az AA-ben.Az IndyCar 2011-es, Las Vegas-i szezonzáróján végzetes balesetet szenvedett Wheldon 2003 és 2006 között vezetett a gárdának, 2005-ben ráadásul a bajnoki címet és az Indianapolis 500 győzelmet is behúzták együtt.

Ha pedig nem történik meg a tragédia, akkor Dan 2012-től újra az ő kötelékükben versenyzett volna.

A népszerű brit pilóta halála után Michael Andretti ígéretet tett az özvegynek, Susie Wheldonnak, hogy gondoskodni fog a fiúk karrierjéről, ha autóversenyzésre adnák a fejüket.

Nos, állja a szavát.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy