NASCAR: „Nem szabad hagyni, hogy a farok csóválja a kutyát” – Wallace örül Elliott és Briscoe büntetésének

NASCAR: “Nem szabad hagyni, hogy a farok csóválja a kutyát” – Wallace örül Elliott és Briscoe büntetésének
credit: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAREltiltásának köszönhetően a NASCAR most hétvégi, gatewayi fordulóját csak nézőként követheti Chase Elliott

A Hendrick Motorsports versenyzőjét azt követően parkolták le, hogy a charlotte-i Coca-Cola 600-on szándékosan kiütötte Denny Hamlint.

Tavaly októberben ugyanebben a cipőben találta magát Bubba Wallace is, miután Las Vegasban szintén nagy sebességgel, hátulról megtorpedózta Kyle Larsont. Az incidens után ő ráadásul autójából kiszállva még rá is támadt a 2021-es bajnokra, a fizikai konfrontáció miatt azonban nem kapott büntetést.

A soron következő homesteadi futamról az életveszélyesnek minősített bosszúállása miatt lett eltiltva, ami precedenst teremtve megágyazott Elliott mostani kényszervakációjának is.

„Tényleg összehasonlítják?” – mondta szarkasztikusan Wallace, amikor a FOX riportere megemlítette, hogy sokan párhuzamot vonnak az ő esete, valamint a kollégája mostani tettével.

„Meg voltam győződve arról, hogy azt mondják majd, különbözik a két eset. Észbontó! Persze minden attól függ, hogy 9-es, vagy 23-as sapkát viselsz-e.”

A 29 éves alabamai végül komolyra fordította a dolgot:

„A NASCAR sok esetben végre keményen fellép. Nézzék csak meg a 14-esre [Chase Briscoe-ra és a Stewart-Haas Racing] kiszabott büntetést IS. Ez így a helyes. Nem szabad hagyni, hogy a farok csóválja a kutyát.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Horribilis büntetést kapott a Stewart-Haas Racing!

>>>>>Az eltiltott Chase Elliott másodszor is megkapta a NASCAR különleges felmentését

>>>>>Hamlin sérülten versenyez Elliott miatt, akit életében először szétszedtek a rajongók