IndyCar: Palou a pole-ban, Andrettiék egyetlen öröme Grosjean lett Detroitban

IndyCar: Palou a pole-ban, Andrettiék egyetlen öröme Grosjean lett Detroitban
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiZsinórban idei második rajtelsőségének örülhet Alex Palou.

A Chip Ganassi Racing versenyzője az Indianapolis 500 után a Detroit GP-t is a pole-ból kezdheti meg, köszönhetően a Fast Sixben hozott 1 perc 01.8592 másodperces körének.

A második starthelyet a Team Penske-s Scott McLaughlin kaparintotta meg 0.3 mp-s lemaradásban, míg harmadikként Romain Grosjean várhatja a vasárnapi futam kezdetét jelző zöld zászlót.

A francia pilóta egyedüliként képviselte az Andretti Autosportot az időmérő utolsó szakaszában, miután mindhárom csapattársának sikerült a javasoltnál közelebbi kapcsolatot létesítenie a fallal.

Colton Herta rögtön a csoportkörben odacsapta, aminek köszönhetően csak a huszonnegyedik pozíciót tudhatja magáénak.

Devlin DeFrancesco viszont már a délelőtti edzésen csattant egy nagyot, de a csapatának sikerült a kvalifikációra ismét pályaképessé tennie a 29-es Dallara-Hondát. A kanadai viszont újfent súrolta a falat és végül be kellett érnie a tizenhetedik rajthellyel.

Kyle Kirkwood beverekedte magát a top 12-es körbe, az öröme viszont idáig is tartott, miután sikeresen megtörte az autója bal-első részét a 7-es kanyarban.

Szintén nem lehet boldog Graham Rahal, aki a borzalmas Indy 500-a után kénytelen lett elkönyelni a legutolsó starthelyet.

Bár az edzések alapján a mezőny tagjai piros zászlók tömkelegére számítottak, végül nem történt megszakítást igénylő incidens a vadonatúj utcai helyszínen.

A széria harmincegy év után tért vissza Detroit belvárosába, az 1.645 mérföldes pálya pedig fel is adta a leckét a csapatoknak.

Nem csak a párhuzamos pitlane, de a több ponton is rendkívül keskeny vonalvezetés és hepehupás felület miatt a versenyzők többsége egyfajta túlélő-show-t jósol a futamra.