Kyle Larson útját követné Josef Newgarden

Kyle Larson útját követné Josef Newgarden
credit: Penske Entertainment: Penske Entertainment: Joe Skibinsk/Joe SkibinskiKereken tíz év után Kyle Larson lesz az első versenyző, aki bevállalja a híres duplázást és megkísérli teljesíteni az egyazon napon rendezendő Indy 500-at és Coca-Cola 600-at.

A NASCAR-szupersztár a McLaren színeiben nevez jövőre a világ legnagyobb múltú futamára, néhány órával annak leintése után pedig már várni fog rá saját szériája, a Cup leghosszabb viadala a Hendrick Motorsports-cal.

Az eddigi utolsó pilóta, aki nekivágott az 1100 mérföldes kihívásnak Kurt Busch volt. A 2004-es főkategóriás bajnok hatodikként zárt Indianapolisban, ami egyben karrierje első – és utolsó – open-wheel bevetése is volt. A CC600 viszont már nem alakult ilyen jól számára, mivel műszaki hiba miatt idő előtt kiállni kényszerült.

Az Indianapolis 500 vadonatúj győztese, Josef Newgarden saját bevallása szerint kissé irigykedik Larsonra, mivel ő maga is szeretné egyszer kipróbálni az embert próbáló dupla műszakot.

„Szívesen indulnék egy Cup-futamon” – mondta a Team Penske versenyzője a FOX-nak.

„Rendkívül tisztelem a NASCAR-pilótákat. Fantsztikusnak tartom, hogy Kyle Larson átruccan hozzánk az Indy 500-ra. Ő egy elképesztően jó versenyző. Az IndyCar-oldalról viszont Tony [Stewart] óta még senki nem vágott bele a dupla kihívásba. Én nagyon boldogan benne lennék! Talán még néhány dolgot le kell tennem az asztalra annak érdekében, hogy Roger Penske beleegyezzen. Ha viszont a lehetőség megadatik, akkor rögtön mennék! Óriási NASCAR-rajongó vagyok és szívesen a tagja lennék [a duplázók] klubjának.”

Egy biztos, nem lesz könnyű dolga.

A Penske-nek több, mint két évtizeden át versenyzett – ezidő alatt három Indy 500-győzelmet szerzett – Helio Castroneves kitartóan kérlelte főnökét egy NASCAR-lehetőségért. Mindhiába.

„Huszonegy évig vezettem Rogernek, de sosem engedte, hogy Cup-autóba üljek” – nyilatkozta a brazil még 2022-ben a SiriusXM NASCAR Radio ‘On Track’ című műsorában.

„Rendszeresen felhoztam a témát, de persze nem non-stop. Mindig vártam vele egy-két évet. Nemet mondott, én pedig pár év múlva újra rákérdeztem, mondván ‘Mi a helyzet most ezzel a Cup-dologgal? Talán részt vehetnék egy teszten”. Végül elege lett és közölte velem: ‘Soha nem fogom megengedni neked’. Ekkor le is mondtam róla.”