1146 km-t versenyzett egy nap alatt és NASCAR-rekorder lett Justin Haley (de Ty Gibbs sem szégyenkezhet)

NASCAR-rekord: 1146 kilométert versenyzett Justin Haley egy nap alatt (de Ty Gibbs sem szégyenkezhet)
credit: Kaulig RacingValódi endurance-viadalt hozott a hétfő Justin Haley és Ty Gibbs számára.

Az időjárás következtében a NASCAR Xfinity és Cup Series futamait is csak ezen a napon lehetett megrendezni, ami összesen 900 mérföld (1448.5 km) versenyzést jelentett.

Az eredeti tervek szerint a Kaulig Racing 10-es Chevyjét Kyle Busch vezette volna, a programváltozás miatt azonban a kétszeres főkategóriás bajnok visszalépett a nemzeti másodosztály küzdelmeitől, helyét pedig Haley vette át.

A 24 éves indianai – a Joe Gibbs Racingnek vezető Gibbsszel együtt – így mindkét futamon elrajtolt és nagyon kevésen múlt, hogy nem sikerült nekik teljesíteni a komplett távot.

Utóbbi ifjonc két kör hátrányban, a 26. helyen fejezte be a Cup Coca-Cola 600-át, míg az Xfinity Alsco Uniforms 300-át teljes egészében lefutva, az ötödikként ért célba. Ezzel 897 mérföldet (1443.5 km) vezetett a nap folyamán.

Haley viszont a CC600 mind a 400 körét megcsinálta, végül a 15.-ként befutva, a másodvonalbeli szériában pedig egy kör mínuszban végzett a 12.-ként.

Ezzel összesen 898.5 mérföldet, azaz 1446 kilométert versenyzett egyetlen nap alatt, ami abszolút rekord lett a NASCAR nemzeti porondján.

Nem rossz egy olyan pilótától, aki csak vasárnap késő este tudta meg, hogy dupla műszakot kell teljesítenie.