NASCAR: Hamlin adatokkal bizonyítja, hogy az „idegbeteg” Elliottot el kell tiltani

NASCAR: Hamlin adatokkal bizonyítja, hogy “az idegbeteg” Elliottot el kell tiltaniTizenöt körrel a második szakasz leintése előtt egy komoly baleset vetett véget Denny Hamlin Coca-Cola 600-ának.

A Joe Gibbs Racing versenyzője a hetedik helyért harcolt Chase Elliottal, aminek során autója felfelé csúszott, a falnak nyomva ellenfelét.

Ezt követően a 2020-as bajnok hátulról megütötte a 11-es Toyotát. Ennek hatására Hamlin óriási erővel a SAFER-nek vágódott, de szerencsére nem esett baja.

Az incidens után a 42 éves veterán kerek-perec kijelentette hogy Elliott szándékosan ment neki és ugyanúgy eltiltást érdemel, mint Bubba Wallace a tavaly októberi manővere után.

Mint ismert az egyébként Hamlin által társtulajdonolt 23XI Racingnek vezető alabamai Las Vegasban rakta falba Kyle Larsont, amit a NASCAR egy fordulóra szóló pihenővel honorált.

„Hátulról nekem jött az egyenes kellős közepén” – nyilatkozta Hamlin.

„Ez egy dühkitörés volt és Elliottnak nem lenne szabad versenyeznie a következő futamon. Az ilyen megmozdulások teljes mértékben elfogadhatatlanok. Ugyanazt csinálta, mint amit Bubba Wallace tett Kyle Larsonnal. Pontosan ugyanazt! Nem lenne szabad versenyezenie. Idegbeteg. Egyáltalán nem lenne szabad engedni őt versenyezni.”

Wallace még Vegasban technikai problémára fogta Larson kiiktatását, a NASCAR által bekért adatok azonban minden kétséget kizáróan bizonyították, hogy szándékosan rongyolt az 5-ös Chevybe padlógázzal.

Most Elliott – aki az eset következtében szintén kiesett – is azt állította, hogy nem szándékosan ütötte meg Hamlint.

A Hendrick Motorsports pilótája szerint a JGR-es kergette fel őt a falra, a kontakt következtében pedig olyannyira megsérült a 9-es Chevyjének jobb oldala, hogy irányíthatatlanná vált.

A NASCAR később bejelentette, hogy vizsgálják az esetet.

Hamlin azonban a közösségi médiában már konkrét, a 9-es autótól származó (a csapatok számára nyilvános) adatokkal igyekezett bizonyítani, hogy Elliott az ütközéskor valóban balra rántotta a kormányt.KAPCSOLÓDÓ: Blaney nem csak győzött, de egyben történelmet is írt a Coca-Cola 600-on