NASCAR: Ismét borult a program, három versenyző nagyon megszívta

NASCAR: Ismét borult a program, három versenyző nagyon megszívta
credit: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCARAz esőistenek továbbra is gyűlölik a NASCAR-t.

A szombati, majd vasárnapi programot teljes egészében törölni kellett a Charlotte Motor Speedwayen, hétfőre tolva az Xfinity és a Cup Series futamait.

A nemzeti másodosztály Alsco Uniforms 300-a az előzetesen kiírt időpontban, helyi idő szerint délelőtt 11 órakor elrajtolt. Az időjárás viszont abszolút nem lett partner és két piros zászló, valamint egyetlen teljesített szakasz után világossá vált, hogy nem tudják a Cup Series 15 órára (magyar idő szerint 21:00) kiírt rajtjáig lefutni az értékelhető végeredményhez szükséges második stage-et.

Ennek következtében a NASCAR úgy döntött, hogy a táv hátralévő részét a Coca-Cola 600 leintése után fogják teljesíteni.

A körülmények senkinek sem ideálisak a paddockban, három pilóta számára azonban kis túlzással felérnek egy katasztrófával.

A Kaulig Racing 10-es Chevyjével eredetileg Kyle Busch duplázott volna, ő azonban a programváltozás miatt visszalépett, így helyét Justin Haley vette át.

Rajta kívül szintén érintett még az Xfinityben és a Cupban is Ty Gibbs, míg Josh Berrynek a királykategória versenye alatt végig készenlétben kell állnia arra az esetre, ha a sérülése után visszatérő, de még mindig fájdalmakkal küzdő Alex Bowmant menet közben le kellene váltani.

Számukra tehát a nap rendkívül húzóssá válik és könnyen előfordulhat, hogy – további esőszünetek esetén – már keddet fog mutatni a naptár, amikor végre pihenhetnek egyet.

Az Xfinity első szakaszát egyébiránt Gibbs nyerte.