NASCAR: Nyert az eső, hétfőre halasztották a Coca-Cola 600-at is

NASCAR: Nyert az eső, hétfőre halasztották a Coca-Cola 600-at is
credit: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCARAhogyan arra az időjárási előrejelzések alapján számítani lehetett, a NASCAR a komplett hétvégi programot törölni kényszerült a Charlotte Motor Speedwayen.

A Cup Series eredetileg szombatra kiírt edzését és kvalifikációját elkaszálták, az Xfinity Series futamát pedig hétfőre, a legfrissebb módosítás értelmében magyar idő szerint 17:00-ra ütemezték át.

A szervezők bizakodtak abban, hogy a királykategória ikonikus Coca-Cola 600-át sikerül az előzetes terveknek megfelelően, vasárnap lebonyolítani, az égiek azonban ebben sem lettek partnerek.

A szezon leghosszabb futamának, valamint egyik koronaékszerének számító – overtime-tól függően – minimum hatszáz mérföldes versenyének új rajtját végül szintén hétfőre, 21:00-ra írták ki.

A rajtrácsot az ilyen esetekben megszokott teljesítményalapú formula alapján határozták meg.

A számítás értelmében az előző pontozásos futamon elért helyezés 50%-ot (25% a versenyző és 25% az autó – ennek pilótacsere esetén van jelentősége), az egyéni leggyorsabb kör 15%-ot, míg az autó összetettbeli pozíciója 35%-ot tesz ki.

A pole-ból így William Byron indul, Kevin Harvickkal osztozva az első soron.