Indy 500: Legge szörnyen érzi magát – Wilson szóba sem áll vele?

Indy 500: Legge szörnyen érzi magát – Wilson szóba sem áll vele?
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiSzerdán sikeres műtéten esett át Stefan Wilson, aminek során rögzítették az Indy 500 nyolcadik edzésén eltört csigolyáját.

Mint ismert, a Dreyer & Reinbold Racingnek vezető brit autójába Katherine Legge rohant bele, aminek következtében mindketten a falban végezték.

Bár látványra az RLL Racing versenyzőnőjének bukása tűnt komolyabbnak, ő mégis megúszta egy karcolás nélkül.

Wilsonnak azonban értelemszerűen ki kell hagynia a futamot, helyét pedig Legge csapattársa, a saját autójával a kvalifikáción elvérzett Graham Rahal veszi át.

„Én mentem neki hátulról, ilyen esetekben pedig mindig arra gondolsz, hogy te vagy a hibás” – idézi a Motorsport Katherine-t.

A 42 éves pilóta az incidens kapcsán elmondta, meglepte őt, hogy az autók milyen váratlanul lassítottak le a fékek ellenőrzése céljából.

„Nem tudtam, hogy előttem a többiek fel fognak torlódni. Ez nem kifogás, egyszerűen csak fogalmam sem volt róla. Mire mögéjük értem már igyekeztem visszavenni. Elvettem a gázt, 220 mph alatt voltam, hatos fokozat helyett négyesben. Még sosem tapasztaltam, hogy így csekkolták volna a fékeket…. Nem számítottam arra, hogy néhányan 225 mph helyett hirtelen 170-re lassulnak.”

A baleset után többek között Marco Andretti is arra panaszkodott, hogy számos autó irreálisan lelassított a pályán, aminek hatására csak nüanszokon múlt, hogy nem rongyolt bele ő maga is valakibe.

„Más versenyzők is felfigyeltek hasonló dolgokra” – folytatta Legge.

„Én viszont még mindig szörnyen érzem magam az egész helyzet miatt.”

A mezőnybe tíz év után visszatérő, Wilsonhoz hasonlóan szintén brit pilóta azt is elárulta, hogy mindenképpen találkozni akart kollégájával, de nem járt sikerrel.

„Steffel már korábban is csapattársak voltunk és régóta jó barátságot ápolunk. Kültem neki üzenetet, de nem volt nála a telefonja. Egy közös ismerősünk azonban elmondta, hogy jó a hangulata és majd a futam után szeretne látogatókat fogadni.”

Ennek azonban elletmond, hogy az elmúlt napok folyamán már több kollégája bement hozzá a kórházba köztük James Hinchcliffe-fel, Conor Dalyvel és Romain Grosjeannal.

A RACER magazin veterán riportere, Marshall Pruett később Twitteren arról számolt be, hogy Wilsont már szombaton hazaengedik.

Emellett pedig burkoltan Legge szavaira reagálva megosztott egy fotót a nevetve a telefonját fogó Wilsonról hozzátéve, hogy valójában mindig is nála volt a mobil, bekapcsolva.