Colton Herta a világ legmenőbb születésnapi ajándékával lepte meg édesapját

Colton Herta a világ legmenőbb születésnapi ajándékával lepte meg édesapját
credit: Penske Entertainment/Chris JonesBryan Herta abban a hitben ment az Andretti Autosport főhadiszállására, hogy egy újabb interjút kell adnia az Indianapolis 500 apropóján.

Valójában viszont szó sem volt erről.

Az egészet a fia, Colton szervezte meg, hogy 53. születésnapja alkalmából megajándékozza azzal a versenyautóval, aminek volánja mögött 1998-ban, Laguna Secán győzelmet aratott a CART alá tartozott FedEx Championshipben.

Nem replikáról volt szó, hanem valóban az eredeti Reynard Ford Cosworth-ről, amiben még a motor is pontosan ugyanaz, mint huszonöt esztendővel ezelőtt.

„Körülbelül egy éve valaki átküldött nekem egy online hirdetést” – idézte fel Colton, hogy miként szerzett tudomást az eladásra kínált gépről.

„Próbáltam már tavaly is összehozni a dolgot, de nem sikerült időben lefixálni mindent. Folyamatosan tartottam a kapcsolatot [az eladó] sráccal, majd úgy másfél hónappal ezelőtt el is repültem Houstonba. Azt mondtam [Bryannek], hogy médiamegjelenésem van a városban, de ez nem volt igaz. Igazából az autót mentem megnézni. Mielőtt megvettem muszáj volt megbizonyosodnom arról, hogy tényleg az eredetiről van szó és a kasztni, valamint a motor sorozatszáma valóban helyes.”

Nem meglepő módon idősebb Herta teljesen meghatódott.

„Nem tudom, hogy mit mondhatnék… A legjobb ajándék, amit valaha adtak nekem” – mondta az ex-versenyző és csapattulajdonos, majd viccesen hozzátette:

„Alig várom, hogy betöltsem a 60-at és lássam, mit kapok akkor.”