IndyCar: Pagenaud szerint Power annyira furcsa, hogy lehet nem is ember

IndyCar: Pagenaud szerint Power annyira furcsa, hogy lehet nem is ember
credit: Penske EntertainmentWill Power kétszeres IndyCar-bajnok, a 2018-as Indianapolis 500 győztese, megszállott dobos és az autósport világának egyik legkülönösebb szerzete.

Utóbbit pedig korábbi Team Penske-s kollégája, Simon Pagenaud is maximálisan alá tudja támasztani.

„Még 2005-ben találkoztunk először Európában” – idézi a Meyer Shank Racing franciáját a The Athletic.

„Elmentünk reggelizni, Will pedig hozta magával az egyik csapattársát, de az ő nevére már nem emlékszem. Ott ült velem szemben, néma csendben. Egy árva szót sem szólt. Azokkal a hatalmas szemeivel viszont úgy nézett rám, mint aki épp meg akar ölni. Fogalmam sem volt, hogy mi fog történni… Azóta egy kicsit leszállt a földre, de még mindig elgondolkodom azon, hogy lehet, ő egy másik bolygóról jött.”

Pageanud egy későbbi sztorit is felelevenített.

„Willnek nem fog tetszeni, hogy ezt elmesélem, de tökmindegy. Szóval, egyszer Road Americán teszteltünk, amikor ő letért a pályáról és közben hatalmas ütést kapott. Utána odajött hozzám és azt mondta: ‘Szerintem agyrázkódásom van, nem érzek szagokat’. Aztán arra kért, hogy vigyem őt vissza Indianapolisba….miközben a teszt még javában zajlott. Két órával később, amikor befejeztük ismét megkért, hogy vigyem őt kórházba.

Már este 7 volt, az út pedig hat óra kocsival. Végül rábólintottam: ‘Oké, elviszlek Indybe’. Ő végig telefonkapcsolatban volt a feleségével, az egész út során. Én egy jófej francia srác vagyok, igazi haver, nem hagyom cserben a barátaimat. Szóval kiraktam a kórháznál, majd elmentem a szomszédos hotelbe. A terv az volt, hogy másnap együtt repülünk Charlotte-ba. Reggel fel is hívtam Willt, de ő már nem volt sehol. Elutazott nélkülem. Szerintem nem is volt agyrázkódása.”