Berágott a „pszichopata őrült” versenyzőnő, letartóztatás lett a vége

Berágott a “pszichopata őrült” versenyzőnő, letartóztatás lett a végeLetartóztatásba és vádemelésbe torkollott egy NASCAR fennhatósága alá tarozó late model stock futam szombaton, a Hickory Speedwayen.

Három körrel a leintés előtt Landon Huffman és Annabeth Barnes-Crum a harmadik pozícióért harcolva ütközött, aminek során előbbi bajnok érintette a falat. Huffman nem sokkal később revansot vett kolléganőjén a pálya felső részére kergetve őt.

Barnes-Crum megpróbált korrigálni, de közben megpördült sárga zászlót előidézve, aminek hatására végképp lement előtte a függöny.

A figyelmeztető jelzés ellenére versenytempóban körbement az oválon és megtorpedózta Huffmant, amivel tönkrevágta mindkettejük autóját.

A versenyt bő 30 percre meg kellett szakítani, ennek oka viszont már nem a pályán volt keresendő.

A spotterállásban ugyanis a történtek hatására annyira dühös lett Annabeth férje, Jake Crum, hogy ütni-rúgni kezdte Landon édesapját, Robert Huffmant.

A támadás következtében többek között orrtörést és szemsérüléseket szenvedett férfi feljelentette Crumot, akit végül letartóztattak és már vádat is emeltek ellene súlyos testi sértés miatt.

Az óvadék kifizetése után szabadlábon védekezhet.

A NASCAR öt nappal később, csütörtökön reagált a balhéra és hivatalosan bejelentette, hogy Jake Crumot a 2023-as év hátralévő részére valamennyi, a szervezet alá tartozó eseményen való részvételtől eltiltják.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Annabeth kap-e büntetést. Egy biztos, ha Landon Huffmanen múlna, akkor a hölgy soha többé nem tehetné be a lábát versenyautóba.

„Az első futamon a harmadik lettem, a másodikon viszont egy pszichopata őrült teljes gázzal belém rohant sárga zászló alatt” – nyilatkozta a Floracingnek a pilóta.

„Ez a nő egy elviselhetetlen hárpia és mindig is az marad. Komoly problémák vannak vele a volán mögött. Padlógázzal nekem jön sárga alatt…Normális? Sőt, nem csak ő, hanem a férje is egy biztonsági fenyegetés. Az egy dolog, ha velem packáznak a pályán futam közben, de amikor már a családtagjaimat inzultálják, az egy totálisan külön történet.”

Jake Crumnak is megvan egyébként a maga múltja.

A most 32 éves tennessee-i korábban megfordult a NASCAR Xfinity és Truck Seriesben is.

2014-ben azonban ideiglenesen eltiltották az 1.25 mérföldnél hosszabb pályákon való versenyzéstől, miután a charlotte-i harmadosztályú futamon falba tette Ryan Ellist.