Kyle Larson meg fog őrülni az Indy 500-on

Kyle Larson meg fog őrülni az Indy 500-on
credit: Penske Entertainment/Chris JonesAlig egy év múlva Kyle Larson 370 km/h feletti tempóval fog száguldani az Indianapolis Motor Speedway oválján.

Ő pedig saját bevallása szerint egyelőre ezt fel sem tudja fogni.

„[Az Indy 500-debütálás] még mindig olyan távoli, hogy nem is tűnik valószerűnek” – mondta Larson.

„Szerintem egészen addig lesz bennem félelem, amíg először be nem ülök az autóba.”

A 2021-es NASCAR Cup-bajnok az Arrow McLaren Dallara-Chevyjével fog bemutatkozni a legendás viadalon, méghozzá a HendrickCars.com támogatásával.

Zak Brown korábban elmondta, hogy a tervek szerint már ebben az évben sor kerülhet az első teszjére, ezzel együtt pedig a Rookie Orientation Program teljesítésére. Konkrétumokról azonban jelenleg nincs szó.

A felkészülés viszont már most zajlik, aminek részeként Larson személyesen is kilátogatott az Indy 500 egyik edzésére.

Ennek kapcsán a FOX-nak elárulta, hogy a nap folyamán csak kapkodta a fejét.

„Nem sok mindent értettem meg a csapatrádiót hallgatva, mert még a versenyautóról sem tudok semmit. Fogalmam sem volt arról, hogy miről van szó, amikor például a beállításokon végrehajtott változtatásokról beszéltek. Egyelőre nem faggatóztam sokat, mivel még az sem tudom, hogy mikor fogok volán mögé ülni.”

Az Indy-autók sebessége Larsont egyaránt lenyűgözi és megrémíti.

„A Truck-futam előtt, szombaton néztem a kvalifikációt és úgy voltam vele, hogy ‘Szent szar, 242 mph-val mennek be az 1-es kanyarba! Ez nagyon ijesztő!’. Amint viszont én magam is ott leszek a pályán már kevésbé lesz ilyen idegőrlő. Ezek a pilóták örültek és szerintem én is meg fogok őrülni köztük! Alig várom. Nagyszerű dolognak tartom, ha különböző kihívások elé állíthatom magam más és más környezetben, mert ez segít fejlődni nem csak versenyzőként, de emberként is. Nagyon klassz élmény lesz, az biztos!”

Larson programját az HMS alelnöke, Jeff Gordon felügyeli.

Az élő NASCAR-legenda gyerekként maga is arra vágyott, hogy egy napon ott lesz az Indy 500 mezőnyében. Karrierje végül más irányt vett, így most Larsonon keresztül szeretné megtapasztalni a viadal izgalmait.

„Jeff megmondta nekem, hogy az ő álmait fogom élni. Ez csak még különlegesebbé teszi számomra az egészet.”

Gordon viszont leszögezte, hogy ő maga már semmiképpen sem vállalná be a versenyt.

„Teljesen biztos vagyok benne, hogy nem akarok bevenni egy kanyart 238 mph-val. Kyle viszont meg fogja tenni, mert képes rá.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Busch már nem erőlteti az Indy 500-at azután, hogy Larson és az HMS elhappolta előle a McLaren-ülést

>>>>>Denny Hamlin: „Az Indy 500-on hülyét csinálnék magamból”