Indy 500: Egy szál alsónadrágban őrjítette meg a McLarent Tony Kanaan

Indy 500: Egy szál alsónadrágban üdvözölte csapatát Tony Kanaan a sikeres kvalifikáció után
credit: Penske Entertainment/James BlackAz ígéret szép szó, Tony Kanaan pedig mindig állja a szavát.

A brazil veterán múlt héten, az Indianapolis 500 kvalifikációján kijelentette csapatának, ha bejut a vasárnapi fordulóba, akkor szó szerint nekivetkőzik.

„Mielőtt szombaton pályára hajtottam volna az utolsó kísérletemre, a mérnöki szobában közöltem mindenkivel: ‘Ha ott leszek a legjobb 12 között, akkor egy szál alsónadrágban fogok visszajönni ide” – idézte a Motorsport az Arrow McLaren versenyzőjét, aki végül a hatodikként fejezte be a napot.

Ekkor megtörtént az, aminek meg kellett történnie.

„Kinyitottam az ajtót, az overálom már teljesen le volt tolva, a helyiségben pedig mindenki megőrült! A fogadás, az fogadás.”

A 48 éves pilóta vasárnap végül bebiztosította magának a kilencedik rajtpozíciót és állítása szerint mindent egy lapra fog feltenni karrierje huszonkettedik, egyben utolsó Indy 500-án.

„Ezt a versenyt mindannyian meg akarjuk nyerni. Mindent bele fogok adni és ha ez elég lesz a győzelemhez, az klassz. Ha mégsem, akkor valószínűleg most először nem leszek szomorú, mivel már nem kell arra gondolnom, hogy jövőre muszáj megcsinálnom. Igyekszem kiélvezni az egészet a barátaimmal, a családommal és a rajongókkal. Mindent, vagy semmit. Ha valami rosszul sül el, Zak [Brown] akkor sem rúghat ki, hiszen úgyis befejezem.”KAPCSOLÓDÓ: Oké, már tudjuk, hogy ki nyeri az idei Indy 500-at