Denny Hamlin: „Az Indy 500-on hülyét csinálnék magamból”

Denny Hamlin: “Én hülyét csinálnék magamból az Indy 500-on”
credit: James Gilbert/Getty Images/NASCARMég hátravan néhány nap a 107. Indianapolis 500-ig, a NASCAR közössége azonban már a verseny 2024-es rajtját várja tűkön ülve.

Jövőre ugyanis tíz év után először fogja egy pilóta megkísérelni a nagy duplázást, vagyis teljesíteni az IndyCar ikonikus ötszáz mérföldes viadalát, majd a néhány órával utána rajtoló Cup hatszáz mérföldön át tartó Coca-Cola 600-át is a Charlotte Motor Speedwayen.

Az eddigi utolsó próbálkozó Kurt Busch volt, aki a hatodikként zárta élete első – és utolsó – Indyjét, saját szériájának versenyét azonban már motorhiba miatt nem tudta befejezni.

2024-ben Kyle Larson vág bele a nagy kalandba a McLarennel és persze a Hendrick Motorsports-cal.

A téma Denny Hamlin népszerű podcastje, az Actions Detrimental legfrissebb epizódjában is felmerült. A háromszoros Daytona 500 győztes leszögezte, hogy nagyrabecsüli az IndyCar-pilótákat, arra viszont nincs esély, hogy egy napon őt is a legendás viadal mezőnyében lássuk.

„Elég okos vagyok ahhoz, hogy értékelni tudjam a tudását bárkinek, aki profi szinten űzi a hivatását, legyen szó golfozóról, kosárlabdázóról, vagy autóversenyzőről” – mondta Hamlin.

„Tisztelem a kimagasló tehetséget és a profizmust. Az egész eddigi életüket ennek szentelték és nagyon, de nagyon jónak kell lenni ahhoz, hogy eljussanak erre a szintre. Ha én elmennék az Indy 500-ra, akkor valószínűleg hülyét csinálnék magamból. A sebességgel ki vagyok békülve. Inkább arról van szó, hogy rengeteg gyakorlásra lenne szükségem ahhoz, hogy jól teljesítsek. Én pedig soha nem akarok ott versenyezni, ahol tudom, hogy nem lennék képes nyerni.”