Reagált a NASCAR Larson kis híján tragikus kimenetelű balesetére

Reagált a NASCAR Larson kis híján tragikus kimenetelű balesetéreKyle Larson áprilisi balesetére reagálva a NASCAR engedélyezi a csapatok számára, hogy módosításokat eszközöljenek az autók utasoldalán.

Mint ismert, a Cup talladegai futamának overtime-jában a pályára visszacsúszó 2021-es bajnokot nagy erővel eltalálta az érkező Ryan Preece. Az ütközés hatására az 5-ös Chevy jobb oldali bukócsövei teljesen eldeformálódtak, Larson pedig később elárulta, hogy a törött elemek kis híján felnyársalták a testét.

A történtek után a NASCAR az észak-karolinai kutatási és fejlesztési részlegben alaposan átvizsgálta mindkét autót a biztonsági feltételek javításának céljából.

Ennek eredményeként a szervezet most hivatalosan bejelentette, a soron következő, charlotte-i Coca-Cola 600-on már lehetővé teszik a csapatok számára, hogy további elemekkel erősítsék meg a problémás területet. Ettől azt remélik, hogy a talladegaihoz hasonló becsapódások esetén megakadályozzák a bukócsövek meghajlását, vagy törését.

Az új alkatrészeket teljesen ingyen biztosítják a gárdák számára, használatuk azonban egyelőre nem kötelező.

Ezek ráadásul extra súlyt is jelentenek, így a nagy kérdés az, hogy hány csapat fogja már ezen a hétvégén bevállalni őket.