Indy 500: Extra tesztet kap Legge és Rahal csütörtökön

Indy 500: Extra tesztet kap Legge és Rahal csütörtökön
credit: Penske Entertainment/Chris JonesAz IndyCar különleges engedélyével csütörtökön megnyitják az Indianapolis Motor Speedway 2.5 mérföldes oválját Katherine Legge és Graham Rahal számára.

A mezőny többi tagjának azonban nem kell tartani attól, hogy bármiféle előnyt is szerezhetnek velük szemben, hiszen a „teszt” összesen 15 percig fog tartani, aminek során nem tehetnek meg egy komplett kört sem. Mindössze csak a hátsó egyenst és a pitlane-t használhatják.

Ennek célja annyi, hogy a csapatok megbizonyosodjanak arról, autóik teljesen biztonságosak és készen állnak a pénteki Carb Dayre, majd a vasárnapi Indianapolis 500-ra.

Mint ismert, Legge a hétfői edzésen rohant bele az előtte haladó Stefan Wilson 24-es Dallara-Chevyjébe, aminek következtében utóbbi pilóta olyan súlyos csigolyatörést szenvedett, hogy műtétre is szorul.

A 33 éves brit helyét a kvalifikáción saját jogon elvérzett Rahal veszi át a Dreyer & Reinbold Racingnél. A balesetben viszont az autó olyannyira összeroncsolódott, hogy a gárda kénytelen a tartalékot felkészíteni.

A Legge által vezetett 44-es Dallara-Hondát az RLL Racing helyreállította, így a versenyzőnőnek nem kell átülnie a vészhelyzetekre tartogatott gépbe.