Indy 500: A kórházi ágyból üzent Stefan Wilson

Indy 500: A kórházi ágyból üzent Stefan WilsonMár azelőtt véget ért Stefan Wilson számára a 107. Indianapolis 500, hogy egyáltalán elkezdődött volna.

A Dreyer & Reinbold Racing/Cusick Motorsports versenyzője jól teljesített a kvalifikációt megelőző edzések során, majd rögtön az időmérő első napján sikerült bejutnia a tradicionálisan 33 fős rajtrácsra.

A hétfői gyakorláson azonban súlyos balesetet szenvedett, miután a 44-es Dallara-Hondát vezető Katherine Legge hátulról, nagy sebességgel belerohant.

Az RLL Racing pilótája karcolás nélkül megúszta, Wilsonnál azonban csigolyatörést diagnosztizáltak, aminek következtében már csak nézőként követheti a futam eseményeit.

Helyét a 24-es Dallara-Chevyben az a Graham Rahal veszi át, aki vasárnap nem tudta bekvalifikálni az RLLR #15 autóját a mezőnybe.

A bejelentést követően a még mindig kórházban fekvő Wilson videóüzenetben szólt az érte aggódókhoz.

„Az Indy 500 kvalifikációja után nem ennek a videónak a készítésében reménykedtem” – mondta a néhai Justin Wilson öccse.

„Mindent összevetve jól érzem magam. Igazán hálás vagyok mindazért, amit az elmúlt 24 órában kaptam. A rajongók túláradó támogatása rengeteget jelent nekem.

Örülök, hogy Graham veszi át a Cusick Motorsports, a Dreyer & Reinbold és a Care Keepers versenyzői posztját.

Most már csak a felépülésemre koncentrálok és előretekintek. Megpróbálok visszatérni. Nyilvánvalóan ez a futam nagyon sokat jelent számomra. Az út 2024-be most kezdődik.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>HIVATALOS: Rahal ugrik be a sérült Wilson helyére az Indy 500-on

>>>>>VIDEÓ: Ijesztő balesetet szenvedett Katherine Legge és Stefan Wilson az Indy 500 edzésén