HIVATALOS: Rahal ugrik be a sérült Wilson helyére az Indy 500-on

HIVATALOS: Rahal ugrik be a sérült Wilson helyére az Indy 500-onKedd hajnalban vált hivatalossá, hogy Stefan Wilson nem vehet részt a 107. Indianapolis 500-on.

A Dreyer & Reinbold Racing versenyzője a hétfői edzésen szenvedett súlyos balesetet, miután a mögötte érkező Katherine Legge belerohant.

Az RLL Racing pilótája sértetlenül megúszta, Wilsont azonban kórházba szállították, ahol kiderült, hogy eltört a T12-es csigolyája.

A csapat most hivatalosan megnevezte utódját azon – főállásban az RLLR-t szolgáló – Graham Rahal személyében, aki a múlt heti kvalifikáción egyedüliként nem tudta bejuttatni a rajtrácsa a saját autóját.

A program létrejöttében nagy szerepet játszott, hogy mindkét motorpartner áldását adta rá, így a teljes eddigi IndyCar-karrierje során a Hondához hű versenyző beugorhat egy Chevyvel hajtott autóba.

„Amikor Dennis [Reinbold] felhívott, rögtön azt mondtam: Nem akarom elpocsékolni az idődet, a legjobb, ha inkább apuval [Bobby Rahal] beszélsz” – nyilatkozta a bejelentés apropóján tartott sajtóeseményen Graham, akit a Május Hónap hátralévő részében a 15-ös Dallara-Honda helyett már a 24-es Dallara-Chevyben kell keresni.

„Hálás voltam a lehetőség miatt, ugyanakkor azt is tudtam, hogy óriásiak az akadályok. Tegnap este fél tizenegykor ültünk le és közben azt mondogattuk magunkban, hogy nem hisszük el, hogy ez tényleg megtörténhet. A kihívások túlmutattak rajtam, ezért tisztában voltam vele, hogy a legjobb az, ha félreállok, mert fogalmam sincs, mit tartalmaznak a szerződések az RLL, a Honda és a többi partnerünk között.

Biztos voltam viszont abban, hogy ha lehetséges, akkor Dennis és apu meg meg fogják oldani. Meglepődtem és határozottan izgatott lettem, amikor késő éjjel kiderült, hogy valóban összejöhet.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Súlyosan megsérült Stefan Wilson

>>>>>Ijesztő balesetet szenvedett Katherine Legge és Stefan Wilson az Indy 500 edzésén