NASCAR: Wallace csalással vádolta meg Larsont

NASCAR: Wallace csalással vádolta meg Larsont
credit: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCARTotális dominanciával nyerte meg Kyle Larson a NASCAR Cup vasárnapi All-Star futamát a North Wilkesboro Speedwayen.

A Hendrick Motorsports pilótája immár harmadszor aratott győzelemet a bajnokságon kívüli versenyen, bezsebelve ezzel újabb egymillió dollárt.

A második pozícióban Bubba Wallace ért célba, aki a leintés után nem is tartotta magában véleményét.

„Nem tudom, szerintem nekünk is jól jönnének [az HMS] légbeömlői, vagy bármilyen más elcsalt cuccuk” – mondta a 23XI-ös a FOX-nak.

Ezzel nem is annyira burkoltan Hendrickék márciusi, phoenixi botrányára utalt, amikor a NASCAR ellenőrei szabálytalannak minősítették a gárda autóinak motorháztetőn elhelyezett légbeömlőit.

Ennek következtében mind a négy Chevy mellől levontak 100 bajnokságbeli és 10 playoff-pontot, a crew chiefeket négy futamról eltiltották, továbbá 100.000 dollár pénzbírságot is kiróttak rájuk.

A Nemzeti Motorsport Fellebbviteli Testület viszont módosított a büntetésen és végül csak a pénzbírságot hagyták érvényben.

Ez odáig vezetett, hogy a mélységesen felháborodott NASCAR vadonatúj szabályokat léptetett életbe.

Néhány hét elteltével, Richmond után ismét szankcionálták a csapatot, miután a 48-as (Alex Bowman) és 24-es (William Byron) autó megbukott az átfogó technikai ellenőrzésen.

Ekkor 60 egységgel rövidítették meg őket, az HMS pedig nem élt a fellebbezéshez való jogával.

A mostani, csalásra vonatkozó vádjaitól Wallace később már próbált visszatáncolni.

„A győzelem csak Larson képességeit tükrözte. Ha ez egy másik verseny lett volna, akkor izgatott lennék (a második hely miatt). Éppen csak lemaradtunk, aztán fülünket, farkunkat behúzva, üres kézzel mentünk haza. Gratulálok Larsonnak. Az utóbbi időben nagyon jó formában van.”KAPCSOLÓDÓ: Meghackelték Wallace csapatrádióját, a NASCAR vizsgálatot indít