NASCAR: Megsemmisítő győzelemmel zsebelt be 1 millió dollárt Kyle Larson

NASCAR: Megsemmisítő győzelemmel zsebelt be 1 millió dollárt Kyle Larson
credit: Chris Graythen/Getty Images/NASCARYung Money megint megcsinálta.

Gyerekkori becenevéhez hűen Kyle Larson zsebében landolt a NASCAR Cup bajnokságon kívüli All-Star futamának egymillió dolláros fődíja, amit egy már-már nevetségesen domináns verseny után kaparintott meg a North Wilkesboro Speedwayen.

Bár túlságosan sok izgalmat nem tartogatott a 200 kör, a pálya történelmi mivolta mégis különleges hangulatot teremtett a rajongók és a mezőny tagjai körében egyaránt.

A legboldogabbak viszont a 145 körön át – beleértve az utolsó 96-ot – vezető pozícióban haladt, a leintéskor pedig már a tizenharmadik helyezettet is leköröző Larson számított.

A Hendrick Motorsports tehetsége ezzel immár harmadszor nyerte meg a rendhagyó versenyt, ráadásul mindegyiket más-más helyszínen. 2019-ben, még a Chip Ganassi Racing színeiben a Charlotte Motor Speedwayen győzött, 2021-ben – már az HMS-szel – a Texas Motor Speedwayen, most pedig a Cup menetrendjébe 27 év után visszatért, az enyészettől megmentett NWS-en ünnepelhetett.

Az pedig a csapat szempontjából csak extra adalék, hogy az ezt megelőző utolsó, 1996-os győztese a pályának nem más volt, mint a négyszeres bajnok és jelenlegi alelnök Jeff Gordon.

Larson a tizenhatodik helyről rajtolt, majd a pitben elkövetett gyorshajtása miatt még a mezőny végére is száműzték. A friss abroncsokon azonban probléma nélkül tört előre, a féltávnál elrendelt competition caution pillanatában pedig már bő 12 másodperccel vezetett.

Dominanciájában persze az is szerepet játszott, hogy csak egyszer, még a 17. körben került elő a sárga zászló pályán történt incidens miatt köszönhetően Erik Jones és Ricky Stenhouse Jr. ütközésének.

A Hendrickék tizenegyedik All-Star győzelmét leszállított Larson mögött 4.537 másodperces hátrányban Bubba Wallace ért célba, míg a harmadik pozíciót a szintén a 23XI Racingnek vezető Tyler Reddick szerezte meg.

Ők azonban már egy árva centtel sem lettek gazdagabbak, lévén ezen a versenyen kizárólag csak a győztest honorálják.

Az alanyi jogon (győzelemmel és/vagy bajnoki címmel rendelkező teljes szezonos) pilóták mellett a mezőnyben szerepelt még az All-Star Open első két helyezettje, Josh Berry és Ty Gibbs, valamint a rajongók által beszavazott Noah Gragson is.

Közülük a legmagasabban Gibbs zárt, miután a kilencedikként haladt át a kockás zászló alatt.

Visszatérve Larsonra, a 30 éves kaliforniai egyenesen duplázott az NWS-en, hiszen szombaton a Truck Series futamát is ő húzta be.

Az ünneplést nem is aprózta el és a 0.6 mérföldes ovál teljes hosszán égette a gumikat.

Ezt követően pedig a nézők nagy örömére Katelyn is előrukkolt a védjegyévé vált, férje győzelmei előtt adózó shotgunnal.

A Cup következő versenyét május 28-án rendezik a Charlotte Motor Speedwayen, méghozzá a naptár leghosszabb, 600 mérföldes Coca-Cola 600-a képében.KAPCSOLÓDÓ: Meghackelték Wallace csapatrádióját, a NASCAR vizsgálatot indít