Gibbs csapata nyerte az időmérő-kiállásokat és övék a 100 ezer dollár is

NASCAR: Ty Gibbs csapata nyerte a különleges időmérőt, kialakultak a rajtrácsok
credit: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCARRendhagyó formátum szerint zajlott le a NASCAR Cup Series pontozás nélküli All-Star Race-ének kvalifikációja a North Wilkesboro Speedwayen.

A főfutamon azon teljes szezonos pilóták kapnak alanyi jogon helyet, akik bajnoki címmel rendelkeznek és/vagy versenyt nyertek az elmúlt egy évben, esetleg rendelkeznek már All-Star elsőséggel.

A kritériumoknak idén összesen huszonegyen feleltek meg.

Azon versenyzőknek sem kell viszont csüggedniük, akikre nem vonatkozik az automatikus indulást garantáló kitételek egyike sem.

Rájuk vár vasárnap az All-Star Open, amelynek első két helyezettje csatlakozhat a főfutam mezőnyhez.

Extra mentőövként további egy pilótát a nézők is beszavazhatnak. Itt viszont előírás, hogy csak olyanok kaphatnak voksot, akik megkísérelték kvalifikálni magukat az idei Daytona 500-ra.

Ez az oka annak, hogy például Ryan Newman sem számíthat a közönség segítségére.

Az új időmérős szisztéma szerint a versenyzők egymás után a pitbe gurultak, itt kicserélték az autó mind a négy kerekét, majd ezután elhajtottak a kijelölt időmérő pont előtt.

A feladatot 13.012 másodperccel a Joe Gibbs Racing 54-es számú Toyotájának csapata tudta le a leggyorsabban.

Ezzel nem csak Ty Gibbset repítették az All-Star Open pole-jába, de egyben övék lett a 100.000 dolláros bónusz is.

A második időt a Trackhouse Racing 99-es Chevyjének gárdája hozta 13.297 mp-cel.

A gépet vezető Daniel Suarez már a főverseny tagjának mondhatja magát, így ő kezdheti meg az élről a végleges rajtsorrendet eldöntő, első előfutamot.

A második, 60 körös heat pole-jából a Pit Stop Challenge-en harmadikkét zárt Chris Buescher rajtolhat az RFK Racing 17-es Fordjával.

A kvalifikáció során a NASCAR nem fukarkodott a büntetésekkel.

Tyler Reddick (23XI Racing, #45 Toyota), Ryan Blaney (Team Penske, #12 Ford), Brad Keselowski (RFK Racing, #6 Ford), Christopher Bell (Team Penske, #20 Toyota), Chandler Smith (Kaulig Racing, #13 Chevrolet) és Ryan Newman (Rick Ware Racing, #51 Ford) nem megfelelően rögzített kerék miatt kapott 5 mp büntetést.

Kyle Busch (Richard Childress Racing, #8 Chevrolet), valamint JJ Yeley (Rick Ware Racing, #15 Ford) csapatát ugyanezzel „honorálták”, mivel idő előtt ugrottak át a pitfal külső oldalára.AZ 1. HEAT-FUTAM RAJTSORRENDJE:


A 2. HEAT-FUTAM RAJTSORRENDJE:


AZ ALL-STAR OPEN STARTFELÁLLÁSA: