VIDEÓ: Ijesztő jelenet az Indy 500 második edzésnapján

VIDEÓ: Hajmeresztő jelenet az Indy 500 második edzésnapjánMillimétereken múlt, hogy nem történt komoly baleset a 107. Indianapolis 500 csütörtöki edzésén.

Patricio O’Ward épp kifelé tartott a pitből, amikor a pályáról letérő RC Enerson nagy sebességgel elsüvített mellette. A videó tanúsága szerint csak kevésen múlt, hogy az Abel Motorsports újonca nem találta el a McLaren 5-ös Dallara-Chevyjét.

A hírek szerint a 26 éves floridai az incidens előtt elvesztette összeköttetését a spotterével.

„Biztos vagyok abban, hogy RC nem szándékosan csinálta, de ez akkor is nagyon necces helyzet volt” – mondta O’Ward, aki az eset után kézmozdulattal fejezte ki nemtetszését kollégája felé.

„A pitlane-ről kijövet egyáltalán nem számítottam erre. Egészen biztosan látott engem. Tisztában vagyok vele, hogy ezekkel az oválos autókkal nehéz megállni, de minden kétséget kizáróan nagyon csúnya vége lehetett volna.”

A hatórás edzésen nem történt kontakttal járó incidens.

A tabella élén az első naphoz hasonlóan újra a Chip Ganassi Racing zárt.

Szerdán Takuma Sato bizonyult a leggyorsabbnak, most pedig a regnáló győztes Marcus Ericsson.

A svéd 229.607 mph-t produkált legjobb körén, időben kifejezve 0.0720 másodpercet verve csapattársára, Scott Dixonra.

Harmadikként a Meyer Shank Racingnek vezető – egyben 39. születésnapját ünnepelt – Simon Pagenaud végzett, de top 5-öt hozott még Will Power (Team Penske), valamint Colton Herta (Andretti Autosport) is.

A szélárnyék nélküli körök listáját szintén Ericsson uralta 224.414 mph-val Power (224.283 mph) és az AJ Foyt Racing-es Santino Ferrucci (224.277 mph) előtt.