VIDEÓ: Ijesztő jelenet az Indy 500 második edzésnapján

VIDEÓ: Hajmeresztő jelenet az Indy 500 második edzésnapjánMillimétereken múlt, hogy nem történt komoly baleset a 107. Indianapolis 500 csütörtöki edzésén.

Patricio O’Ward épp kifelé tartott a pitből, amikor a pályáról letérő RC Enerson nagy sebességgel elsüvített mellette. A videó tanúsága szerint csak kevésen múlt, hogy az Abel Motorsports újonca nem találta el a McLaren 5-ös Dallara-Chevyjét.

A hírek szerint a 26 éves floridai az incidens előtt elvesztette összeköttetését a spotterével.

„Biztos vagyok abban, hogy RC nem szándékosan csinálta, de ez akkor is nagyon necces helyzet volt” – mondta O’Ward, aki az eset után kézmozdulattal fejezte ki nemtetszését kollégája felé.

„A pitlane-ről kijövet egyáltalán nem számítottam erre. Egészen biztosan látott engem. Tisztában vagyok vele, hogy ezekkel az oválos autókkal nehéz megállni, de minden kétséget kizáróan nagyon csúnya vége lehetett volna.”A hatórás edzésen nem történt kontakttal járó incidens.

A tabella élén az első naphoz hasonlóan újra a Chip Ganassi Racing zárt.

Szerdán Takuma Sato bizonyult a leggyorsabbnak, most pedig a regnáló győztes Marcus Ericsson.

A svéd 229.607 mph-t produkált legjobb körén, időben kifejezve 0.0720 másodpercet verve csapattársára, Scott Dixonra.

Harmadikként a Meyer Shank Racingnek vezető – egyben 39. születésnapját ünnepelt – Simon Pagenaud végzett, de top 5-öt hozott még Will Power (Team Penske), valamint Colton Herta (Andretti Autosport) is.

A szélárnyék nélküli körök listáját szintén Ericsson uralta 224.414 mph-val Power (224.283 mph) és az AJ Foyt Racing-es Santino Ferrucci (224.277 mph) előtt.


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy