Indy 500: Katasztrofális a helyzet Callum Ilott csapatánál

Indy 500: Katasztrofális a helyzet Callum Ilott csapatánál
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiMár a 107. Indianapolis 500 áprilisi kollektív tesztje során kiderült, hogy komoly gondok vannak a Juncos Hollinger Racing 77-es Dallara-Chevyjével.

Az autót vezető Callum Ilott csak a tabella 31. helyén zárt, a versenyző és a gárda pedig egyaránt elismerte, hogy a probléma fő oka magában az egyébként kifejezetten az Indyre hozott karosszériában keresendő.

A JHR akkor még abban reménykedett, hogy sikerült megoldást találni. Elérkeztek viszont a legendás viadal edzéshetéhez, ahol nyilvánvalóvá vált, hogy egyáltalán nem ez a helyzet.

Míg újonc csapattársa, Agustín Canapino szerdán a 22., csütörtökön pedig a 15. helyet szerezte meg, addig Ilott végig a mezőny végén volt.

Az alakulat végül a pénteki Fast Fridayen – amikor már mindenki a másnapi kvalifikációra készül – döntött úgy, hogy kicseréli a brit pilóta kasztniját.

Ricardo Juncos magyarázata szerint az autó egyáltalán nem volt biztonságos.

Ilott azt a karosszériát fogja megkapni, amit Canapino még a teszten használt.

A fő kérdés innentől fogva az, hogy a JHR képes lesz-e a szombati időmérőre összehozni egy pályaképes autót.

Ha nem járnak sikerrel, akkor Ilott számára egyetlen esély a mezőnybe jutásra már csak a vasárnapi Last Chance lesz, amelyen négyen fognak harcba szállni a rajtrács utolsó három pozíciójáért.