Chastain-gate: Intézkedni kényszerül a csapat a balhés pilóta ügyében

Chastain-gate: Már a csapat is lépéseket kénytelen tenni a balhés pilóta miatt
credit: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCARMúlt vasárnap, a Darlington Racewayen fordulópontjához érkezett el a Ross Chastain-sztori.

A Trackhouse Racing pilótája a hajrában, vezető pozícióért harcolva ütközött Kyle Larsonnal, aminek következtében ő kiesett, Hendrick Motorsports-os kollégája pedig csak a huszadikként ért célba.

Ez már a sokadik incidens volt Chastain listáján, ugyanakkor azon kevés alkalmak egyike is, amikor az 1-es Chevy húzta a rövidebbet.

A történtek után Rick Hendrick rögtön kijelentette, hogy nem hagyják annyiban a 30 éves floridai ténykedését és még az sem érdekli őket, hogy a Chevrolet képében ugyanahhoz a gyártóhoz tartoznak.

Az üzletember tovább azt is elhintette, hogy a Chastainnel kapcsolatos problémákról már beszélt a csokornyakkendős márka illetékeseivel is.

Bár a pályán felbosszantott emberek névsora egyre csak nőtt, a Trackhouse-főnök Justin Marks azonban igyekezett minden alkalommal közölni, hogy ők támogatják versenyzőjüket és tetszik nekik az agresszív vezetési stílusa.

Mostanra viszont már a gárda hozzáállása is megváltozott.

„Az autónak remek volt a sebessége és a pitkiállások is nagyszerűek alakultak az egész futam során” – nyilatkozta Marks a SiriusXM NASCAR Radiónak.

„Ross nagyon jól vezetett. Úgy értem, hogy az első és második szakaszban jó döntéseket hozott, nem versenyezett szuperkeményen a többiekkel szemben. A végén azonban minden félrement. A srác fantasztikus és megvan a tehetsége a győzelemhez. A végkifejlet viszont rosszul sült el mindenki számára. Rosszul érintette Hendrickéket, a Chevrolet-t, a Trackhouse-t és Rosst is, mint az összetett éllovasát.”

Marks szavaiból arra lehet következtetni, hogy jelentős külső nyomás is nehezedik rájuk.

„Nagyon sok megbeszélést folytattam ma különböző emberekkel. Néhány közülük eléggé nehéz is volt. A fontos üzenetünk az, hogy hiszünk Ross tehetségében. Ez teljesen nyilvávaló. Ő egy gyors versenyző, csak pár dolgot helyre kell hoznia.

Mostantól agresszívebben kezeljük ezt a helyzetet a partnereinkkel, Rosszal és a csapatunkkal. Nem feltétlenül azért, mert haragszunk rá, hanem a kínálkozó lehetőségeket figyelembe véve. Én szeretem ezt a srácot és azt is, hogy megadja az esélyt a Trackhouse-nak arra, hogy a bajnoki címért harcolhassunk. Ahogyan viszont már mondtam, meg kell oldani néhány dolgot. Én magam is aktívabb szerepet fogok betölteni a folyamatban. Támogatjuk őt, az egész csapatot és intézkedünk.”KAPCSOLÓDÓ: Rick Hendrick megfenyegette Ross Chastaint