NASCAR: Rick Hendrick megfenyegette Ross Chastaint

NASCAR: Rick Hendrick megfenyegette Ross Chastaint
credit: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCARÚgy fest, a Hendrick Motorsportsnak már kezd nagyon elege lenni Ross Chastainből.

A NASCAR Cup ügyeletes rosszfiúja a legutóbbi, darlingtoni futamon újfent balesetbe keveredett, miközben a vezető pozícióért harcolt Kyle Larsonnal.

Ennek következtében a Trackhouse Racing pilótája kiesett, a 2021-es bajnok pedig csak a 20.-ként zárt.

Az incidens után Rick Hendricknek esze ágában sem volt visszafogni magát.

Chastainnek nem kellene ennyire agresszívnek lennie” – mondta az üzletember a William Byron győzelme apropójánt tartott sajtótájékoztatón.

Megvan a tehetsége, de a viselkedésével rengeteg ellenséget szerez magának, akik mind bosszút akarnak állni rajta. Ha nem változtat, akkor így nehéz lesz megnyernie a bajnokságot.”

Hendrick leszögezte, maximálisan hű a gyártópartneréhez, de ez a tény sem fogja meggátolni abban, hogy felvegyék a kesztyűt a trackhouse-ossal szemben.

„Nem érdekel, hogy ő is Chevrolet-t vezet, ha összetöri a mi autóinkat. Nem érdekel! Ezt már megmondtam a Chevynek is. Ha nekünk jön, akkor vissza fogja kapni.

A verseny után Larson egyáltalán nem állt a média rendelkezésére. Crew chiefje, Cliff Daniels azonban már a csapatrádión kiakadt:

„Miért ment [Chastain] egyenesen a fal felé? Mi értelme volt ennek? Már harmadszor iktat ki bennünket. Szép munka!”

A szakember Darlington mellett Talladegára és Doverre utalt. Utóbbi két versenyen Larsont nem közvetlenül találta el Chastain, az 5-ös Chevy „csak” belekeveredett az általa előidézett balesetekbe.

Néhány nappal korábban pontosan ugyanazt a véleményt fogalmazta meg Kurt Busch , mint most Hendrick.

A 2004-es Cup-szezon legjobbja a kansasi verseny után volt a FOX Race Hub című műsorának vendége, ahol feltették neki a kérdést, hogy Chastain az idei szezon végén elfoglalhatja-e a széria trónját.

„Nem” – szögezte le Busch.

„A playoffban való előmenetelhez kompromisszumokat kell kötnöd és jó kapcsolatokat kialakítanod. Ha viszont egy listányi embert haragítottál már magadra, akkor semmi esélyed.”


UPDATE: Chastain-gate: Intézkedni kényszerül a csapat a balhés pilóta ügyében