NASCAR: Bowman még mindig nagy fájdalmakkal küzd, szerdán dől el a sorsa

NASCAR: Bowman még mindig nagy fájdalmakkal küzd, szerdán dől el a sorsa
credit: NASCARÁprilis 25-ei sprint car balesete óta először jelent meg a versenypályán Alex Bowman.

A Hendrick Motorsports pilótája azonban egyelőre csak külső szemlélőként vett részt a NASCAR Cup vasárnapi, darlingtoni futamán.

A csapat korábbi tájékoztatása szerint körülbelül 3-4 hétig tarthat a csigolyatöréséből való felépülése, amely időszak pont a soron következő, North Wilkesboró-i all-star hétvégén ér véget.

Bowman azonban elárulta, egyelőre fogalma sincs arról, hogy mikor ülhet vissza a volán mögé. Pontosabb képet az állapotáról a néhány nap múlva esedékes vizsgálatokat követően fog kapni.

„Minden nap más” – mondta a 30 éves versenyző, amikor a helyszíni riporterek a hogyléte felől érdeklődtek.

„Van, amikor fantasztikusan érzem magam, aztán teszek egy rossz mozdulatot és annyi….A legrosszabb a nevetés, köhögés, tüsszentés és az alvás, mivel már az pokolian fáj, ha csak megpróbálok lefeküdni.

Az állás és a séta nem olyan pocsék, ezért kezdettől fogva képes voltam jönni-menni. Szerdán jelenésem lesz az orvosnál, ahol készülni fog pár röntgenfelvétel, hogy lássák, miként gyógyulok és hogyan tovább. A baleset napja óta most először fognak megröntgenezni, ezért még nem tudjuk, hogy milyen is az állapotom. Rendkívül szerencsésnek érzem magam, hogy tudok mozogni. A végkifejlet sokkal rosszabb lehetett volna. Meg fogok gyógyulni és visszatérek, amikor képes leszek rá.”

Elmondása szerint a fő probléma nem a volán mögötti üléspozíciójával van.

„A szimulátorral valószínűleg nem lenne gond. Ha viszont ma kellene versenyeznem, akkor minden egyes alkalom, amikor az autót leengedik az emelőről, vagy akár a biztonsági öv szorosra húzása is fájdalmat okozna.”

Bowman azt is felfedte, hogy a T3-as csigolyája sérült meg, ami olyan magasan helyezkedik el, hogy még a merevítő viselése is hatástalan.

Jelenlegi kényszerpihenője nyolc hónap leforgása alatt már a második.

A tavalyi szezon végén öt versenyt kellett kihagynia agyrázkódás miatt. Azt a sérülést viszont Cup-futam közben szerezte, a mostanit azonban – a csapattársa, Kyle Larson által alapított High Limit Sprint Car Series képében – egy NASCAR-on kívüli bajnokságban.

A bukás ráadásul csak bő két héttel azt követően történt, hogy a szintén az HMS-nek vezető Chase Elliott visszatért a pályára. A 2020-as bajnok hat futamon át volt betegszabadságon, miután snowboardozás közben eltörte a lábát.

Ebből adódóan adta magát a kérdés, hogy Bowman miként közölte a hírt Hendrickékkel.

„Már akkor beszéltem szinte mindenkivel, amikor még a kórházban feküdtem Iowában. Felkészültem rá, hogy kiabálni fognak, de nem így történt. Óriási fájdalmaim voltak, úgyhogy szerintem együttéreztek velem. Az egész csapat támogat amiért hálás vagyok, mert minden okuk meg lenne arra, hogy dühösek legyenek.”