Larson és Chastain ütközött, Byron történelmet írt Darlingtonon

Larson és Chastain ütközött, Byron történelmet írt Darlingtonon
credit: Logan Riely/Getty Images/NASCARÖt körrel a Goodyear 400 tervezett versenytávjának vége előtt még úgy tűnt, hogy a győzelem Kyle Larson és Ross Chastain között fog eldőlni.

A restartot követően azonban az élen haladó két Chevy összeütközött, ami a Trackhouse Racing pilótájának azonnali kiesését vonta maga után.

A baleset utáni overtime-ot William Byron kezdhette meg vezető pozícióban, amit a hátralévő két körben már esze ágában sem volt kiengedni a kezei közül.

Ezzel a 25 éves pilóta idén harmadszor, teljes eddigi NASCAR Cup-karrierjét tekintve pedig hetedik alkalommal látogathatott el a victory lane-re.

A mostani siker történelmi jelentőségű volt a Hendrick Motorsports számára, hiszen ez lett a 24-es számú autójuk 100. győzelme.

A mérföldkő elérését ráadásul csak még jelentősebbé tette, hogy a Chevy a gárda négyszeres bajnoka és jelenlegi alelnöke, Jeff Gordon korábbi ikonikus dizájnját viselte magán.

Ha pedig ez nem lenne elég, az HMS Jimmie Johnson 2012-es diadala óta most először tudott nyerni a Darlington Racewayen.

Másodikként Kevin Harvick zárt a Stewart-Haas Racinggel, míg a harmadik pozíciót egy újabb hendrickes, Chase Elliott kaparintotta meg. Utóbbi pilóta ezzel a legjobb befutóját hozta a sérüléséből való visszatérése óta.Mindeközben viszont a show-t ismét Chastain lopta el, akit az eset után még Rick Hendrick is megfenyegetett.

„Nagyon alulkormányzott volt az autóm és kiforgattam saját magam” – mondta a floridai, miután útjára engedték a kötelező orvosi ellenőrzés után.

„Be akartam [Larsont] szorítani, felfelé tolni, de határozottan nem állt szándékomban kikötni előtte a falban.”

Chastain végül a 29. lett, míg Larson – aki nem volt hajlandó a média rendelkezésére állni – a 20.-ként zárt.

A NASCAR Cup következő futama a bajnokságon kívüli, pénzdíjas All-Star Race lesz május 21-én, a North Wilkesboro Speedwayen.KAPCSOLÓDÓ: Rick Hendrick megfenyegette Ross Chastaint