„Dühítő és komikus” – Wallace szerint a versenybírák fosztották meg őt a top 3-as eredménytől Darlingtonon

“Dühítő és komikus” – Wallace szerint a versenybírák fosztották meg őt a top 3-as eredménytől Darlingtonon
credit: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCARBubba Wallace az ötödik helyen zárta a NASCAR Cup vasárnapi, darlingtoni futamát, de egyáltalán nem volt elégedett.

Sőt.

„Dühös vagyok, ha felnézek az eredményjelző oszlopra” – nyilatkozta a 23XI Racing pilótája a futam után.

„Van néhány autó, amelyek balesetbe keveredtek, de [a versenyirányítás] mégis visszarakta őket elénk. A második, vagy harmadik helyen is végezhettünk volna, de a bírák máshogy döntöttek. Tudom, hogy egy döglött lovat ütlegelek és úgysem fog semmi történni, de akkor is frusztrál. Ez az egész baromság!

Wallace problémája a 281. körben történt tömegkarambolra vezethető vissza, amit Joey Logano és Martin Truex Jr. ütközése idézett elő.

A káoszba belekeveredett többek között Kevin Harvick, Chase Elliott és Brad Keselowski is, aminek következtében jelentősen visszaestek. Legalábbis néhány perc erejéig.

A restart előtt ugyanis a versenybírák azt a döntést hozták, hogy a 4-es, a 6-os és a 9-es egyaránt visszaveheti pozícióját.

Később a NASCAR úgy magyarázta a döntést, hogy a három autó azért kapta vissza a sárga zászló előtt közvetlenül elfoglalt helyét, mert nem voltak részesei a balesetnek, pusztán annak elkerülése miatt lassítottak le. Eközben meg sem forogtak meg, továbbá az optimális sebességet is tartották.

Az incidensről készült videófelvételeken azonban jól látszott, hogy igenis belekeveredtek, amit az autókon látható sérülések is alátámasztottak.

Wallace teljesen ép autója esetében viszont úgy találták, hogy csak azért nyert pozíciót, mert nem vett vissza a tempójából.

Az alabamai ezen már csak nevetni tudott.

„Mi azért jöttünk előre, mert kimaradtunk a balesetből. Ez komikus!”