Wallace és Busch szerint a NASCAR-nak hagyni kellene a versenyzőket bunyózni

Wallace és Busch szerint a NASCAR-nak nem kellene beavatkozni a bunyókbaA NASCAR Cup május 7-ei, kansasi futamának fő attrakciója a Noah Gragson és Ross Chastain közti összecsapás volt.

A két versenyző már korábban is konfliktusba került egymással, az i-re a pontot pedig előbbi újoncnál a harmadik szakaszban történt incidens tette fel.

A leintés után a 24 éves versenyző egyből kollégájához iramodott és megragadta az overálját.

Chastain kétszer is figyelmeztette arra, hogy fejezze be a balhézást, amikor pedig a dühös Gragson ennek nem tett eleget, egy hatalmasat behúzott neki.

A Legacy Motor Club ifjonca igyekezett viszonozni, de a biztonsági emberek gyors közbelépése miatt ütései már nem értek célt.

A jelenet óriási publicitást hozott a NASCAR-nak.

A Sports Business Journal adatai szerint a két versenyző több reakciót váltott ki a közösségi médiában, mint a mezőny utánuk következő huszonhárom tagja összesen.

Ennek kapcsán felmerült a kérdés, hogy lazábban kellene-e vennie a verekedéseket a NASCAR-nak.

„Szerintem a biztonságiak úgy 10 másodperccel hamarabb reagáltak, mint kellett volna” – mondta Kyle Busch a Darlington Racewayen tartott sajtótájékoztatón.

„Hagyták, hogy az egyik srác kapjon egy pokolian nagy ütést, majd megakadályozták, hogy viszonozza. Legalább esélyt kellett volna adni neki. Én komolyan arra sürgetném a NASCAR-t, hogy a jégkorong szabályait kövessék. Csak akkor kellene közbelépni, ha valaki földre kerül. Adjanak [a bunyózóknak] 30 másodpercet. Jót tenne a tévéközvetítésnek és biztosan kiugrana a nézettség.”

Bubba Wallace ugyanezt a véleményt vallja:

„Kezeljék úgy az ilyet, mint a hokiban és ne avatkozzanak közbe addig, amíg az egyik fél el nem esik.”

Joey Logano azonban óvatosan állt a témához.

„Nem vagyok a rajongója annak, ha totál összetörik az autó, mivel veszélyes. Ugyanez a véleményem a pitben lévő verekedésekről is, különösen abban az esetben, ha nem egyenlő feltételek mellett zajlik, például amikor egy nagydarab srác támad egy kisebb termetűre.”

Tavaly októberben, a Las Vegas Motor Speedwayen pontosan egy ilyen jelenetre került sor, miután Wallace szándékosan kiütötte Larsont. Ezután odasétált hozzá és erőszakosan lökdösni kezdte, amit azonban a hendrickes egyáltalán nem viszonzott.

Larson már korábban leszögezte, hogy soha nem venne részt fizikai konfliktusban, mivel alacsony és vékony alkata miatt úgysem lenne semmi esélye.

Pontosan erre reflektált Kevin Harvick.

„Érintett voltam már mindkét oldalon és valószínűleg hoztam rossz és jó döntéseket. Nehéz eldönteni, hogy ilyen helyzetekben mi a megfelelő. Ott volt a Larson – Wallace eset, ami nem igazán számított tisztességes harcnak. Ráadásul azt sem tudtuk, hogy Kyle szenvedett-e valamilyen sérülést, különös tekintettel az agyrázkódásra. Ahogyan öregszem, egyre inkább azon a véleményen vagyok, hogy nem lenne szabad ezt engedni. Ha annyira bunyózni akarnak, akkor meccseljék le máshol.”KAPCSOLÓDÓ: Larson: Chastain letaszíthatja a népszerűségi trónról Elliottot