Elsöprő győzelemmel tartotta életben Palou az IndyCar izgalmas sormintáját

Elsöprő győzelemmel tartotta életben Palou az IndyCar izgalmas sormintáját
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiAlex Palou győzelmét hozta az IndyCar szombati GMR Grand Prix-je az Indianapolis Motor Speedway road vonalvezetésén.

A 2021-es bajnok ezzel karrierje során ötödször ünnepelhetett a széria victory lane-jén, de csak most először ebben az ikonikus létesítményben.

Sikerét meglehetősen nagy dominanciával aratta, hiszen 52 kört töltött az élen a 85-ből, a leintés pillanatában pedig 16.8006 másodpercet adott a mögötte befutott Pato O’Wardnak.

Palou elsőségében jelentős szerepet játszott a gumistratégiája is, miután a rajtrács első hét autóját tekintve egyedül ő indult a piros, lágyabb abroncsokon.

Ennek révén harmadikként startolva már a legelső körben át tudta venni a vezetést, innentől pedig a Chip Ganassi Racing totális kontroll alatt tartotta a saját futamát.

Terveik kivitelezésében nagy segítségükre volt persze az is, hogy a második körben David Malukas és Sting Ray Robb ütközése miatt elrendelt, rövid sárga zászlós szakasz után már egyszer sem kellett beküldeni a pace cart.

O’Ward idén már harmadszor tudhatta magáénak az „első koszorúslány” pozíciót, ez a tény azonban abszolút nem vette el a McLaren tehetségének jókedvét.

„Le a kalappal Palou és a csapata előtt” – dicsérte kollégáját a leintés után.

„Gratulálok Alexnek és Chip Ganassinak. Ami bennünket illet, szerintem fenomenális, hogy megszereztük a második, harmadik és ötödik helyeket. A srácok nagyszerű autókat adtak nekünk.”

A dobogó legalsó fokára Alexander Rossi állhatott fel, de top 5-tel zárt még a pole-os Christian Lundgaard, valamint Felix Rosenqvist is.

Diadala révén Palou nem csak az összetett élére állt, de egyben folytatta az IndyCar idei sormintáját is.

Az eddigi öt verseny során ugyanis senkinek sem sikerült dupláznia. St. Pete-en Marcus Ericsson, Texasban Josef Newgarden, Long Beachen Kyle Kirkwood, Alabamában pedig Scott McLaughlin emelhette a magasba a legjobbnak járó trófeát.

A mezőny nem hagyja el az IMS-t, pusztán csak „átköltözik” az oválra.

Kedden ugyanis hivatalosan megkezdődik a 107. Indianapolis 500 edzéssorozata.