Larson: Chastain letaszíthatja a népszerűségi trónról Elliottot

NASCAR: Larson szerint Chastain letaszíthatja a népszerűségi trónról Elliottot
credit: credit: Meg Oliphant/Getty/NASCAR MediaChase Elliott immár zsinórban ötödik éve birtokolja a NASCAR Cup legnépszerűbb versenyzőjének (MPD) járó címet.

Ezt a titulust minden évben a rajongók ítélik oda szavazás alapján, az abszolút csúcstartónak pedig a 2020-as bajnok édesapja, Bill Elliott számít, akit nem kevesebb, mint tizenhatszor választottak meg a királykategória legkedveltebb pilótájának.

Csapattársa, Kyle Larson szerint azonban minden esély megvan arra, hogy hamarosan trónfosztás történjen MPD-fronton.

A kihívó nem más, mint a Cup jelenlegi mezőnyének legmegosztóbb tagja, Ross Chastain. A 30 éves floridai a futamok során mutatott, vitatható manővereivel számos ellenséget szerzett kollégái körében.

A nézők egy része viszont rajong érte, mások szemében pedig olyan, mint Jockey Dallasban, akit egyszerűen imádnak utálni.

Bármit is csinál, az a közösségi médiában komoly viszhangra lel, legyen szó ellenfeleivel való konfliktusról, a sporttörténelembe pillanatok alatt bevonult Hail Melonról, vagy simán csak a védjegyének számító, győzelmi dinnyezúzásról.

Ezt figyelembe véve látja úgy Larson, hogy a Trackhouse Racing versenyzőjének minden esélye megvan arra, hogy Elliott népszerűségi sorozatának végére pontot tegyen.

„Szerintem Ross remek srác” – mondta a kaliforniai saját podcastjében, a High Limit Roomban.

„Megvan benne a potenciál arra, hogy népszerűbb legyen, mint Chase Elliott. Ez fantasztikus! [Chastain] felrázza a NASCAR világát, amire nagy szükség van.”

Azt nem tudni, hogy Elliottban van-e némi féltékenység. Annyit viszont már mindenesetre kiderült, hogy a háttérben ő az egyik pilóta, aki afféle felbujtóként hergeli a többieket Chastain ellen.