IndyCar: Grosjean totál kiakadt, a széria pedig vadiúj pole-ost avatott

Vadonatúj pole-ost avatott az IndyCar Indianapolisban
credit: Penske Entertainment/Dana GarrettChristian Lundgaard bizonyult a legjobbnak az Indianapolis Motor Speedwayen rendezendő GMR Grand Prix kvalifikációján.

Az RLL Racing pilótája 01:09.3321-es köre révén landolt a tabella élén, mindössze 0.0027 másodpercet verve a mindent eldöntő Fast 6-et másodikként zárt Felix Rosenqvistre (McLaren).

Ezzel a 21 éves dán nem csak karrierje első IndyCar-rajtelsőségét ünnepelhette, de egyben leszállította csapata 34. pole-ját is a szériában.

A harmadik rajtpozíciót Alex Palou szerezte meg a Chip Ganassi Racing 10-es Dallara-Hondájával, míg a negyedik helyen egy újabb RLLR-es zárt Jack Harvey személyében.

A harmadik sorból Pato O’Ward (McLaren) és Kyle Kirkwood várhatja a futam startját jelző zöld zászlót.

Nagy meglepetésre már a csoportkörben búcsúzott a Team Penske kétharmada Josef Newgarden, valamint Scott McLaughlin személyében.

Előbbi amerikai a tizenharmadik, utóbbi új-zélandi pedig csak a tizenhatodik pozíciót tudhatja magáénak.

Szintén nem lehetett elégedett az időmérővel Romain Grosjean sem, aki frusztráltságának hangot is adott.

Az Andretti Autosport franciája idén már két pole-nál tart, 2021-ben pedig – még a Dale Coyne Racing színeiben – pont ezen a vonalvezetésen startolhatott IndyCar-pályafutása során először az élről.

Most azonban csak a kiábrándító tizennyolcadik helyet tudta elcsípni. Autójából kiszállva az NBC kamerái rögzítették, amint dühösen, heves karmozdulatok kíséretében kiabál a csapatára.

A felvételt nézve kivehető, amint Grosjean azt mondja „Három verseny…ugyan már!”. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy pontosan mit is értett ezalatt.

Az időmérő során egyetlen komolyabb incidens sem történt.

A GMR Grand Prix magyar idő szerint szombaton, 21:30-kor kezdődik.