NASCAR: Larson ugrik be Bowman helyett North Wilkesborón

NASCAR Trucks: Larson ugrik be Bowman helyett North Wilkesborón

NASCAR Trucks: Larson ugrik be Bowman helyett North Wilkesborón


Hivatalosan bejelentetésre került, hogy Kyle Larson fogja vezetni a Spire Motorsports 7-es számú, HendrickCars.com által szponzorált Chevy Silveradóját a NASCAR Truck Series május 20-ai, North Wilkesboro Speedwayre kiírt futamán.

Az eredeti tervek szerint Alex Bowman versenyezett volna a gép volánja mögött, az április végén történt sprint car balesete azonban mindent felülírt.

Mint ismeretes, a Hendrick Motorsports pilótája pont a 30. születésnapján bukott hatalmasat a Larson által alapított High Limit Sprint Car Series iowai fordulóján, aminek következtében csigolyatörést szenvedett.

„Izgatott vagyok a lehetőség miatt, hogy a Spire jóvoltából részt vehetek a Truck Series jövő heti, North Wilkesboro-i futamán” – mondta a bejelentés kapcsán a 2021-es Cup-bajnok.

„Sajnálom, hogy Alex nem tud indulni. Mielőbbi felépülést kívánunk neki, hogy hamarosan visszatérhessen a pályára. Még sosem versenyeztem az NWS-en, így az itt megtett körök hasznosak lesznek számomra. Alig várom, hogy dupla műszakot teljesíthessek az all-star hétvégén.”

North Wilkesboro 27 év után tér vissza a NASCAR menetrendjébe.

A Truck Series hagyományos, pontozásos futamot rendez, a Cup viszont a bajnokságon kívüli, pénzdíjas all-star viadalát fogja lebonyolítani.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Ez mindent visz: Pálinkafőző lesz a NASCAR all-star futamának trófeája!

>>>>>Pitpárbaj és egy garnitúra új gumi 100 körre: Itt a NASCAR All-Star futamának formátuma