Helyreállt a világ rendje: Rodney Sandstorm debütál oválon – Jeff Gordon ikonikus festésével!

Helyreállt a világ rendje: Rodney Sandstorm oválon versenyez Jeff Gordon ikonikus festésévelMájus 17-én, a NASCAR all-star hétvégéjének felvezetéseként kerül sor a CARS Tour idei szezonjának negyedik futamára a North Wilkesboro Speedwayen.

Az idei évtől már Dale Earnhardt Jr., Kevin Harvick, Jeff Burton, valamint Justin Marks birtokában lévő aszfaltozott, rövid pályás late model-széria versenyére már olyan sztárok adták le nevezésüket, mint Brad Keselowski, Chase Briscoe, Ross Chastain, Daniel Suarez, továbbá maga Dale Jr is.

A résztvevők között azonban akad egy valódi élő legenda is, az egyszeri és megismételhetetlen Rodney Sandstorm képében.

Az ikonikus Jeff Gordon szuperrajongó karakterét megálmodott Jordan Taylor ezzel karrierje első oválpályás bevetésére készülhet, autója pedig stílszerű módon a négyszeres NASCAR Cup-bajnok híres „szivárványharcos” dizájnját fogja magán viselni.

„Alig várom a jövő hetet” – idézi a sportautó-ászt az E33 Motorsports közleménye.

„Az elmúlt pár évben már különböző programok révén egyre jobban megismertem a stock-carok világát, de ezek mindegyike roadokra korlátozódott. Az E33 azonban most egy elképesztő lehetőséget adott nekem arra, hogy az oválos részt is megtapasztalhassam. Néhány héttel ezelőtt már teszteltünk annak érdekében, hogy kiderüljön, tudok-e egyáltalán oválpáyán vezetni. Nagyon jól éreztem magam! Nyilván teljesen más lesz, mint amihez eddig hozzászoktam, de élvezem az új kihívásokat.”

A háromszoros IMSA-bajnok és egyszeres Le Mans-i kategóriagyőztes szoros kapcsolatban áll a Hendrick Motorsports-cal, aminek részeként a gárda Cup-pilótáit is trenírozta az épített vonalvezetéseken.

Emellett a csapat és a NASCAR közös, Le Mans-i 56-os garázs projektjének tanácsadója, egyben tartalékosa, márciusban a COTA-n pedig a NASCAR királykategóriájából is ízelítőt kapott a sérülés miatt partvonalra került Chase Elliott helyetteseként.

A CARS Touron kívül a super late modelekkel versenyző ASA STARS National Tour is pályára hajt az elkövetkezendő héten az NWS-en.

A május 16-ai, keddi forduló szintén nem nélkülözi az ismert neveket.

A nevezési listán ott szerepel többek között Erik Jones, Carson Hocevar, Sammy Smith, Chase Elliott, Noah Gragson, továbbá itt is próbára teszi magát Daniel Suarez.