NASCAR: Ross Chastain triplázni fog Darlingtonon

NASCAR: Ross Chastain triplázni fog Darlingtonon
credit: James Gilbert/Getty Images/NASCARA NASCAR összes nemzeti szintű bajnoksága pályára hajt ezen a hétvégén, a Darlington Racewayen.

A forduló során megindul az átjárás a szériák között, egy versenyző pedig egyenesen bevállalja mindhárom futamot.

A királykategóriában a Trackhouse Racinget szolgáló Ross Chastain ugyanis pályára hajt az Xfinity, valamint a Truck Series mezőnyével is. Előbbi másodvonalbeli szériában a DGM Racing 91-es, a harmadosztályban pedig a Niece Motorsports 41-es Chevyjének volánja mögött kell őt keresni.

Nem ő lesz az egyetlen, főállású Cup-pilóta az alacsonyabban jegyzett szériákban.

A Trucks nevezési listáján ott szerepel továbbá Bubba Wallace (TRICON Garage, #1 Toyota), Corey LaJoie (Spire Motorsports, #7 Chevy) és William Byron (Kyle Busch Motorsports, #51 Chevy), míg az Xfinityben Ty Dillon (Richard Childress Racing, #3 Chevy) és Kyle Larson (Kaulig Racing, #10 Chevy) is megkísérli kvalifikálni magát.

A sztárok mellett továbbá olyan ismert nevek is nekivágnak a másodosztály programjának, mint Sage Karam (Alpha Prime Racing, #44 Chevy), Carson Hocevar (Spire Motorsports, #77 Chevy), valamint a Doveren karrierje első győzelmét megszerzett Ryan Truex (Joe Gibbs Racing, #19 Toyota).

A Cupban csak a 36 charteres gárda nevezett, érdekesség viszont itt is adódik.

A Rick Ware Racing 51-es számú Fordjával nem más tér vissza másfél év kihagyás után, mint Ryan Newman.