Hamlin csapatfőnöke szerint Larson a világ legjobb autóversenyzője

Hamlin főnöke szerint Larson a világ legjobb autóversenyzője
credit: Jonathan Bachman/Getty Images/NASCARLátványos csatában nyerte meg idei első NASCAR Cup-futamát Denny Hamlin.

A Joe Gibbs Racing pilótája vasárnap, a Kansas Speedwayen lebonyolított AdventHealth 400 hajrájában kemény csatát vívott a győzelemért Kyle Larsonnal.

A túlkormányzottsággal is küzdő 2021-es bajnok az utolsó körben érintette a falat, amit követően Hamlin azonnal nekiment az 5-ös Chevy hátuljának. Ennek hatására Larson egy pillanatra elvesztette uralmát autója felett, a JGR-es pedig 1.3 másodperces előnnyel végül behúzta a versenyt.

A győzelmet követő sajtótájékoztatón a #11 Toyota csapatfőnöke, Chris Gabehart nem győzte méltatni őt, ezzel párhuzamosan viszont a Hendrick Motorsports-os ellenfelét is óriási dicsérettel illette.

„Rendkívül büszke vagyok Dennyre, hogy legyőzte azt az autóversenyzőt, aki szerintem a világ legjobbja” – jelentette ki a szakember.

„Nem zárkózom el a véleményem elől. Ezt már közöltem a csapatrádión is. Önöknek is elmondom ugyanazt, nyugodtan kinyomtathatják. Pontról pontra nézve, hogy milyen sok szakágban arat sikert, mennyi győzelemmel bír, Kyle Larson a legtehetségesebb versenyző a világon. Denny Hamlin viszont ma legyőzte őt. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a világ legjobbját hibára tudta kényszeríteni és végül győzelmet szerzett nekünk. Hálás vagyok, hogy most itt lehetek.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Hamlin nyert, aztán kitört a balhé Kansasben

>>>>>Balhé a NASCAR-ban: Gragson állítja, hogy csak azt tette, amihez a többi versenyző gyáva