A McLaren máris megviccelte Kyle Larsont

A McLaren máris megviccelte Kyle Larsont
credit: Arrow McLarenKyle Larson csak jövőre ejti meg Indy 500 debütálását, a felkészülése azonban már javában zajlik és ha minden Zak Brownék tervei szerint alakul, akkor hónapokon belül sor is kerülhet az első tesztjére.

Emellett mindenképpen szeretne ott lenni az idei 500 legalább egyik edzésnapján, hogy testközelből lássa, miként működik a csapat.

A 2021-es NASCAR Cup-bajnok kedden túlesett az üléspróbáján, a rajongókat azonban csak egyetlen dolog foglalkoztatta.

A McLaren által közzétett videóban ugyanis az éles szeműek kiszúrtak egy szép görögdinnyét.

A gyümölcsről persze Ross Chastain jutott mindenki eszébe, aki manővereivel már számos ellenséget szerzett a pályán. Legutóbb, Doveren rögtön két pilótát szedett áldozatául, miután megütötte a már körhátrányban lévő Brennan Poole-t, akinek kiforgó autóját az érkező Larson már nem tudta elkerülni.

Poole kiesett, a Hendrick Motorsports sztárja azonban némi szervizelés után folytatni tudta, de esélye sem maradt a jó eredményre és végül több tucat környi lemaradásban zárt.

Ebből adódóan a mclarenes dinnye sztorija hatalmas kíváncsiságot szült a közösségi médiában, azt találgatva, hogy a csapat ötlete volt, vagy maga Larson trollkodott egyet. Az is felmerült továbbá, hogy a közismerten nagy mókamester hírében álló Tony Kanaan állt mögötte, aki az üléspróba idején végig jelen volt a gárda műhelyében.

A Cup kansasi futamát megelőzően végül a 30 éves kaliforniai megtörte a csendet:

„Már a cockpitben volt [a dinnye], amikor odaértem” – válaszolta a FOX Sports célirányos kérdésére.

„Szuper okos dolog volt a csapattól és nagyszerűen oldotta a hangulatot. Jól indult a nap, hatalmasat nevettünk.”

Larson jövő évi Indy 500-a egyben azt is jelenti, hogy ő lesz az első pilóta Kurt Busch 2014-es kalandja után, aki megkísérli a nagy duplázást, vagyis egymás után teljesíteni a legendás ötszáz mérföldes viadalt, majd a Cup néhány órával ezután esedékes Coca-Cola 600-át.

Az általa vezetendő Dallara-Chevy főszponzora – akárcsak a NASCAR-ban – a HendrickCars.com lesz.

„Fantasztikus és különleges dolog, hogy Rick Hendrick is érintett ebben a projektben. Tudom, hogy van esélyünk a győzelemre, mivel ez a csapat és autó határozottan képes rá. Nagyszerű élmény lesz, ebben biztos vagyok.”