Lewis Hamilton kipróbálná magát a NASCAR-ban

Lewis Hamilton kipróbálná magát a NASCAR-ban és az IndyCarban is
credit: Mercedes AMG F1Lewis Hamilton 2011-ben Watkins Glenen, egy promóciós esemény jóvoltából már ízelítőt kaphatott abból, hogy milyen érzés is egy NASCAR Cup-autót vezetni.

A brit szupersztár saját bevallása szerint rendkívül élvezte a körözést és később is hangot adott annak, hogy érdekli a tengerentúli stock-car világ.

A futam 267 körös volt, ami nagyon hosszú, mégis rettenetesen tetszett!” – nyilatkozta még 2015-ben a BBC-nek, miután a helyszínen nézte végig a Cup Series homesteadi szezonzáróját.

„Próbálom megérteni a stratégiát és az autók közti különbségeket. Egy napon nagyon klassz lenne a NASCAR-ban versenyezni. Nem tudom, hogy mennék-e oválon, egy épített pálya viszont beleférne.”

A téma most, a Miami Nagydíjat felvezető sajtóeseményen újra előtérbe került.

„Évekkel ezelőtt autót cseréltem Tony Stewarttal, ami nagyon szórakoztató volt” – emlékezett vissza a hétszeres világbajnok.

Szeretném egyszer kipróbálni a NASCAR-t. Nem szerepel az álmaim között, hogy más szériákban vezessek, ugyanakkor viszont nagy rajongó vagyok. Imádom az autóversenyzést és más sportokat is, szóval szívesen belevágnék.”

A hétszeres világbajnok azt is elárulta, hogy örömmel felpattanna egy MotoGP-gépre, valamint beülne IndyCar-autóba is.

Azt azonban leszögezte, hogy nem mostanában fog sor kerülni új kalandokra..

„Jelenleg kizárólag a Forma-1-re koncentrálok és nincs tervben, hogy egyhamar távozom innen.”