Colton Herta is elhitte a Forma-1 ordas nagy álhírét

Colton Herta: “Brad Pitt előbb kapott szuperlicencet, mint én. Kemény”
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiBrad Pitt személyében egy extra „versenyző” fog felbukkanni a július 7-ei Brit Nagydíj hétvégéjén.

A kétszeres Oscar-díjas sztár természetesen nem éles pilótaként fogja megméretni magát, pusztán annak érdekében ül volán mögé, hogy a lehető legélethűbb felvételeket készíthessék el vadonatúj, F1-témájú filmjéhez.

„Brad Pitt előbb kapott szuperlicencet, mint én. Kemény” – írta szarkasztikusan a Twitteren Colton Herta, aki tavaly karnyújtásnyira volt attól, hogy leszerződjön az AlphaTaurihoz, hiányzó pontjai miatt azonban az FIA nem adta meg számára a versenyzési engedélyt.

A hétszeres IndyCar-futamgyőzes egy megbízhatónak tekinthető sportcsatorna bejegyzésére válaszolta ezt, amely azt állította, hogy Pitt az F1-es mezőnnyel együtt fog pályára hajtani, a rendezők pedig egy „11. csapat” színeiben indítják a hitelesség kedvéért.

Ezen híresztelést több prominens szakújságíró is terjesztette.

Mostanra viszont kiderült, hogy mindez messze áll az igazságtól.

A jeleneteket valójában a versenyhétvége programjának üresjáratai során rögzítik majd és Pitt egyáltalán nem fog a többi autóval egyszerre pályán lenni. Ráadásul még csak nem is F1-es, hanem F2-es autót fog terelgetni.

Bár ebben az esetben nem erről lesz szó, az éles futamok alatti filmforgatás azonban mégsem számít példátlannak az autósportban.

Az 1990-es Daytona 500 rajtrácsán például két plusz autó is helyet kapott a ‘Mint a villám’ című kasszasiker munkálatai kedvéért. A gépeket nem színészek, hanem NASCAR-versenyzői háttérrel rendelkező, profi kaszkadőrök vezették.

A rendhagyó esemény komplett sztoriját ebben a cikkben lehet elolvasni: