NASCAR: Spottere előtt tiszteleg Alex Bowman a darlingtoni retróhétvégén

Megható: Így közölte spotterével Alex Bowman, hogy előtte fog tisztelegni a NASCAR retróhétvégéjénMájus 14-én, a Darlington Racewayen kerül sor a NASCAR nagy népszerűségnek örvendő, visszatekintő hétvégéjére, aminek során a mezőny tagjai a szervezet nagyjai előtt hajtanak fejet autóik festéseivel.

Alex Bowman azonban 2021-hez hasonlóan ismét úgy döntött, hogy egy legenda helyett inkább a saját, szűk környezetéből választja ki azt a személyt, akinek tiszteletére rendhagyó dizájnt kap a 48-as Chevy.

Két évvel ezelőtt akkori crew chiefje, a motorsport-karrierjét szintén versenyzőként megkezett Greg Ives egy korábbi autóját idézte fel, most pedig jelenlegi spottere lett a soros.

Kevin Hamlin a kétezres években megmérette magát a NASCAR Truck és Busch (ma: Xfinity) Seriesben, legjobb eredményét pedig utóbbi bajnokság 2007-es, gatewayi versenyén érte el a hetedik hellyel.

A 48-as autó Darlingtonon pontosan azt a külsőt ölti magára, amivel Hamlin tizenhat évvel ezelőtt körözött a nemzeti másodosztályban.

Mindebből maga a legfőbb érintett semmit sem sejtett, a nagy leleplezést Bowman ugyanis meglepetésnek szánta.

Hamlin azt hitte, hogy a főszponzor Ally számára készülő kis vicces videót forgatnak, aminek koncepciója szerint pilótája kipróbálja magát spotterként és igyekszik gyalogosan navigálni őt.

A csattanó viszont az lett, hogy a bekötött szemű szakembert pontosan a már teljes harci díszben lévő, darlingtoni géphez vezetette.

A csapat által közzétett felvételen jól látszik, hogy Hamlin teljesen meghatódott.

Üröm az örömben, hogy a videó forgatása után történt sprint car balesete és az ennek során szerzett csigolyatörése miatt Bowman minden valószínűség szerint ezt a versenyt is csak nézőként követheti.

A későbbiekben azonban remélhetőleg lesz még alkalma arra, hogy maga is pályára vigye az impozáns dizájnt.