NASCAR: Josh Berry felett összeállni látszik a tökéletes csillagzat

NASCAR: Josh Berry már karnyújtásnyira van az álomszerződésétől?
credit: James Gilbert/Getty Images/NASCARA NASCAR Cup „szuperhelyettesévé” vált idén Josh Berry, miután két hónap leforgása alatt már a Hendrick Motorsports második autójában teljesíthet szolgálatot.

Március-áprilisban a lábtörés miatt kényszerpihenőre vonult Chase Elliott 9-es Chevyjét vezethette hat versenyen át. Ebből kettőt zárt a top 10-ben, miután a Phoenix Racewayen a tizedik, a Richmond Racewayen pedig a második helyen intették le.

A 2020-as bajnok visszatérése után sem maradt azonban sokáig a Cup mezőnyén kívül.

Április 25-én – pont a 30. születésnapján – Alex Bowman hatalmasat bukott az ironikus módon a szintén az HMS-nek vezető Kyle Larson szériájának, a High Limit Sprint Car Seriesnek iowai fordulóján, aminek következtében csigolyatörést szenvedett.

Ekkor Berry megint megkapta a behívót és Doveren egy újabb tizedik pozíciót szállított a csapatnak, ezúttal már a 48-as autóval.

A főállásban az Xfinity Seriesben vezető pilótára teljesítménye révén egyre nagyobb figyelem irányul, a hírek szerint pedig már csak apróbb simítások választják el egy 2024-re szóló, teljes szezonos kontraktustól.

Konkrétumokról egyelőre nincsenek hivatalos információk, a pletykák viszont napról napra, gombamód szaporodnak arra vonatkozóan, hogy a 33 éves versenyző lehet a visszavonuló Kevin Harvick utódja a Stewart-Haas Racing 4-es Fordjában.

A felek egyelőre mélyen hallgatnak a szóbeszéd kapcsán, a Sports Business Journal értesülései alapján azonban egy másik Harvick-szál is beléphet a képbe.

A rendkívül megbízható, sportgazdasági lap úgy tudja, hogy Berry már előrehaladott tárgyalásokat folytat a 2014-es Cup-bajnok saját menedzsment-ügynökségével egy hosszútávú szerződést illetően. A KHI Management alá jelenleg olyan pilóták tartoznak, mint például Ricky Stenhouse Jr., Riley Herbst, Harrison Burton, Ryan Preece, Todd Gilliland, valamint maga Harvick és feltörekvő gokartos fia, Keelan.

Érdekesség, hogy a Berryt kvázi felfedezett Dale Earnhardt Jr. – akinek csapatával versenyez jelenleg az Xfinityben – szoros üzleti kapcsolatban, egyúttal jó barátságban áll Harvickkal.

Junior egyébiránt többször is elhintette, hogy boldogan felvinné a JR Motorsportsot a Cupba, de egyelőre esze ágában sincs 25-30 millió dollárt fizetni egy charterért.