Kyle Larson túlesett a mclarenes üléspróbáján és még egy új dokusorozatban is főszerepet kap (+ befigyelt egy görögdinnye is)

Kyle Larson túl van a mclarenes üléspróbáján és még egy új dokusorozatban is főszerepet kap (+ befigyelt egy görögdinnye is)
Larson és a karrierje utolsó Indy 500-át idén teljesítő Tony Kanaan (credit: Arrow McLaren)Igazán mozgalmas napokon van túl Kyle Larson, pozitív és negatív értelemben is.

Talladegán kis híján felnyársalta a saját autója, majd két nappal később Hendrick Motorsports-os csapattársa, Alex Bowman szenvedett csigolyatöréssel járt balesetet a High Limit Sprint Car Series iowai fordulóján, aminek következtében 3-4 hét betegszabadságra kényszerült.

A Larson tulajdonában lévő széria soron következő, az indianai Kokomo Speedwayre kiírt versenyét pedig már meg sem tudták rendezni a heves esőzések miatt.

Ezen hír ráadásul alig 24 órával azután vált hivatalossá, hogy a 2021-es Cup-bajnok Doveren egy újabb katasztrofális futamot tudhatott maga mögött.

Mindezt követően valódi felüdülést jelenthetett számára, hogy kedden megejthette üléspróbáját az Arrow McLarennél. Bár az Indianapolis 500-as debütálása csak 2024-ben esedékes, a tervek szerint azonban még idén lehetősége nyílik tesztelni a gárda Dallara-Chevyjét.

A nagy esemény apropóján közzétett videóban ráadásul az éles szeműek felfedeztek a háttérben egy görögdinnyét is (0:22-nél látható).Mivel a gyümölcs jelenléte meglehetősen oda nem illőnek bizonyult, a rajongók rögtön trollkodásnak minősítették Ross Chastain irányába, akinek közvetetten nagy szerepe volt Larson fentebb említett, kansasi vesszőfutásában.

Egyelőre nem tudni, hogy valóban ez állt-e mögötte, vagy valaki tényleg csak nassolás céljából vitte a dinnyét a McLaren shopjába.

Az viszont már biztos, hogy a NASCAR tavalyi „Race for the Championship” című show-ja után a Larson-rajongók hamarosan egy újabb dokusorozatban is viszont láthatják kedvencüket.

Ő lesz ugyanis az egyik főszereplője a Fox és a regionális versenyekre szakosodott streaming-szolgáltató FloRacing legújabb dokuszériájának.

Az öt epizódból álló “DIRT: The Last Great American Sport” – mint címéből kiderül – az amerikai dirtpályás versenyzés kulisszái mögé enged betekintést.

Az első részt május 16-án, mutatják be a Fox Sports 1-on, egy nappal később pedig a FloRacing platformján is elérhető lesz.