„Még járni is alig tudtam” – Nem Piastri volt az egyetlen McLaren-pilóta, aki betegen versenyzett a hétvégén

“Még járni is alig tudtam” – Nem Piastri volt az egyetlen McLaren-pilóta, aki betegen versenyzett a hétvégén
credit: Penske Entertainment/Joe Skibinski

“Még járni is alig tudtam” – Nem Piastri volt az egyetlen McLaren-pilóta, aki betegen versenyzett a hétvégén


Múlt hétvégén a McLaren csapatai a Forma-1-ben és az IndyCarban is pályára hajtottak.

Ráadásul mindkét szériában beteg versenyzőkkel.

Az Azeri Nagydíjon az újonc Oscar Piastri ült volán mögé komoly ételmérgezéssel, de ennek ellenére a sprintfutamon a 10., a főversenyen pedig a 11.-ként ért célba.

Mostanra pedig kiderült, hogy az óceán másik oldalán, az alabamai Barber Motorsports Parkban is egzakt ugyanezzel a problémával voltak kénytelenek szembesülni Pato O’Ward révén.

Küzdelmeiről maga a legfőbb érintett rántotta le a leplet a Sky Sportsnak adott, legfrissebb interjújában.

„Nem sokan tudják, hogy a hét elején ételmérgezést kaptam” – nyilatkozta O’Ward, aki végül negyedikként látta meg a kockás zászlót és jelenleg az összetett második helyén áll 3 pont lemaradásban a ganassis Marcus Ericsson mögött.

„Végül eljutottam arra a pontra, hogy már járni is alig bírtam. Emiatt a Barberre történő érkezésemet is halasztani kellett egy nappal. Rengeteg infúziót és injekciót kaptam annak érdekében, hogy egyáltalán élő embernek érezzem magam. Szombaton egy kicsivel jobban lettem, de ekkor már tudtam, hogy ez egy ilyen hétvége lesz, ráadásul a naptár egyik legfizikálisabb pályáján.

Nem voltam 100%-os, így a stressz-faktor is nagyobb volt. Mindent beleadtam már csak azon emberek miatt is, akik gondoskodtak rólam és lehetővé tették, hogy olyan gyorsan helyrejöjjek, amennyire csak lehetséges. Az ételmérgezés nem vicc.”

Pato szerint a versenyhétvégén mutatott helytállása nem csak a McLaren orvosi stábjának szakértelmén múlt, hanem a saját felkészülésén is.

Elmondása szerint a holtszezonban rendkívül keményen edzett, a futamok után tapasztalt esetleges kimerültség pedig sokkal inkább a kalóriadeficitre vezethető vissza, mintsem a klasszikus fáradtságra.

„Én körülbelül 5000 kalóriát égettem el a vasárnap folyamán a bemelegítő edzés és a futam alatt. Ennyi energiát képtelenség előzetesen bevinni.”

A mexikói tehetség közismerten hatalmas sushi-rajongónak számít, így adta magát a kérdés, hogy betegsége mögött is ez a japán klasszikus állt-e.

„Állandóan abba az étterembe járok, de még sosem volt gond. Lehet, hogy most viszont meg akartak szabadulni egy öreg haltól.”