Csődöt jelenthet az IndyCar dokusorozatát jegyző médiavállalat

Csődöt jelenthet az IndyCar dokusorozatát jegyző médiavállalat
credit: Penske Entertainment/Chris Owens

Csődöt jelenthet az IndyCar dokusorozatát jegyző médiavállalat


Nem járnak túlságosan jó idők manapság az IndyCar partnereire.

Néhány héttel ezelőtt vált hivatalossá, hogy a korábbi tervekkel ellentétben idén biztosan nem fogják piacra dobni a széria várva-várt videójátékát.

Ennek oka a fejlesztéssel és gyártással megbízott Motorsport Games körüli súlyos gazdasági és jogi problémákra vezethető vissza.

A legfrissebb hírek alapján pedig hasonló sors várhat arra a VICE-ra is, amely az IndyCar dokuszériáját, a ‘100 Days to Indy”-t jegyzi.

A 2017-ben még 5.7 milliárd dollár értékű médiavállalat döbbenetes zuhanórepülést mutatott be és mára az egyetlen esélyük a csőd elkerülésére az maradt, ha sikerül találni egy új vevőt.

Az NYT-nek név nélkül nyilatkozó bennfentesek szerint legalább öt különböző érdeklődő is felbukkant, a tárgyalások előrhaladtával azonban egyre kisebb a valószínűsége a tulajdonosváltás létrejöttének.

Ha néhány héten belül nem jön össze az adásvétel, akkor a VICE végképp kénytelen lesz csődöt jelenteni.

A fejlemények várhatóan nem lesznek hatással a 100 Daysre. Az első epizódot már láthatták a nézők a CW-n, további három pedig elkészült és bemutatásra vár.

Az utolsó kettőt az Indianapolis Motor Speedwayen forgatják májusban, a munka viszont már azelőtt befejeződhet, hogy az esetleges csődeljárás megkezdődne.