A világbajnok argentin válogatott bemutatkozik a világ legnagyobb autóversenyén

A világbajnok argentin válogatott bemutatkozik a világ legnagyobb autóversenyén
credit: Juncos Hollinger RacingAz argentin nemzeti tizenegy szurkolóinak szíve minden bizonnyal egyszerre fog megdobbanni, amikor a világ legnagyobb múltú pályaversenyén is viszont láthatják imádott válogatottjuk színeit.

A május 28-án rendezendő, 107. Indianapolis 500 programsorozatának ugyanis a Juncos Hollinger Racing 78-as számú Dallara-Chevyje az „Albicelestes” mezében vág neki.

A Ricardo Juncos személyében argentin alapító-tulajdonossal bíró csapathoz idén csatlakozott a szintén a dél-amerikai országból származó túraautó-sztár Agustín Canapino.

A 33 éves pilóta IndyCar-programja során maximális hangsúlyt helyeznek az argentin hazafiságra, főtámogatója ráadásul nem más, mint az Országos Turisztikai Promóciós Intézet (INPROTUR).

Ezen kapcsolat részeként kiemelt szponzora a ‘Visit Argentina’ kampány, amelynek segítségével Juncos meg tudta szerezni partnerként az Argentin labdarúgó-szövetséget (AFA) is.

„Argentin állampolgárként rendkívül büszke vagyok arra, hogy hazám és az Argentin labdarúgó-szövetség színeibe öltözhetünk az Indy 500-on” – idézi a JHR sajtóközleménye Juncost.

„Egy álom vált valóra azzal, hogy sikerült összehozni az argentinok két legnagyobb szenvedélyét az AFA-vel és Agustín Canapinóval a világ legfontosabb, legrégebbi autóversenyén, az Indy 500-on. Ez kétségkívül egy történelmi esemény lesz hazánkban a sportág számára, amire mindenki emlékezni fog.”

Juncos emellett továbbra is lázasan dolgozik egy argentin IndyCar-futam létrejöttén.

Az előjelek pedig több, mint biztatóak.

Bővebben: Hatalmas fejlemény az IndyCar nemzetközi programja kapcsán