Larson: „Vicces, hogy Ross mindig megússza”, Chastain: „No comment”

Larson: “Vicces, hogy Ross mindig megússza”, Chastain: “No comment”

Larson: “Vicces, hogy Ross mindig megússza”, Chastain: “No comment”


Ross Chastain nem sűrűn barátkozik a pályán. Sőt.

Az elmúlt években már számos kollégájának tette tönkre a versenyét kérdőjeles manővereivel, amelyeknek köszönhetően meg is született a „megchastainezték” kifejezés.

A NASCAR Cup hétfői, Dover Motor Speedwayen rendezett futamán a Trackhouse Racing pilótája ismét lecsapott.

A szenvedő, „megchastainezett” áldozat pedig ezúttal Kyle Larson és Brennan Poole lett.

A verseny 81. körében a floridai nekiment utóbbi, már körhátrányban lévő Rick Ware Racing-esnek, aminek hatására a 15-ös Ford kiforgott, az érkező Larson pedig nem tudta elkerülni és belerohant.

Poole napja ezen a pontot véget is ért, míg a hendrickes hosszas szervizelés után jelentős lemaradásba került, végül pedig 41 kör hátrányban zárt a futamot.

Közvetlenül az eset után, a csapatrádión a 2021-es bajnok „kibaszott idiótának” nevezte a Chastaint, míg Poole közölte, hogy már itt lenne az ideje szétrúgni a seggét.

„A lekörözöttek ott voltak előttünk” – nyilatkozta Larson a FOX-nak a leintés után.

„Úgy tűnt, Ross nagyon türelmetlenül, sietősre vette a dolgot. Fogalmam sincs, hogy valamiért neheztelt-e a 15-ösre, vagy csak egyszerűen hibázott, de már azelőtt nekiment, hogy egyáltalán beértek volna a kanyarba. A felső íven haladtam, amikor Poole elém csúszott és már nem volt hová mennem.”

A 30 éves kaliforniai Chastain elképesztő mázlija mellett sem tudott szó nélkül elmenni.

„Semmi szükség nem volt az ilyen akcióra rögtön az első szakaszban. A hibái raádásul őrá soha nincsenek negatív hatással, mindig megússza. Viccesnek találom, hogy állandóan jól jön ki belőlük.”

A futam hajrájában a több tucat környi mínuszban lévő Larson megtalálta a módját annak, hogy revansot vegyen a „Dinnyék urán”.

Nem folyamodott erőszakos, sportszerűtlen manőverhez, pusztán csak feltartotta a másodikként haladt 1-es Chevyt, aminek révén Martin Truex Jr. jelentősen el tudott húzni.

Larson nem erősítette meg, hogy bosszúból cselekedett, de azért sejtetni engedte.

„Mindenki azt gondol, amit akar. Hosszú, frusztráló nap volt számomra és már megint olyasmibe keveredtem bele, ami nem az én hibám volt.”

Később Chastain bocsánatot kért Poole-tól és a Rick Ware Racingtől, Larson imént említett blokkolására viszont csak ennyit reagált:

„No comment.”KAPCSOLÓDÓ: 54 futam után nyert újra Truex, Chastainnek pedig „szét kell rúgni a s*ggét”