NASCAR: 54 futam után nyert újra Truex, Chastainnek pedig „szét kell rúgni a s*ggét”

NASCAR: 54 futam után nyert újra Truex, Chastainnek pedig “már szét kell rúgni a s*ggét”
credit: James Gilbert/Getty Images/NASCARA Truex-fivérek és velük együtt a Joe Gibbs Racing abszolút sikerét hozta a NASCAR Dover Motor Speewayen rendezett fordulója.

Az Xfinity Series szombati versenyén Ryan Truex szerezte meg karrierje első, nemzeti kategóriás győzelmét. Két nappal később pedig már „bátyus”, Martin ünnepelhetett diadalittasan a victory lane-en.

A 42 éves veterán összesen 68 kört töltött az élen, beleértve a legutolsót is, aminek köszönhetően végre pontot tett hosszú – egészen pontosan 54 futamot számláló – nyeretlenségi sorozatának végére.

A heves esőzés miatt hétfőre átütemezett Würth 400 második helyén Ross Chastain végzett, akinek már az első szakaszban sikerült újfent ellenségeket szereznie.

A 81. körben hátulról megütötte a körhátrányban lévő Brennan Poole 15-ös Fordját, aki ennek hatására kiforgott, az érkező Kyle Larson pedig már nem tudta elkerülni és belerohant.

Poole napja itt véget is ért, a 2021-es bajnok azonban hosszas szervizelés után vissza tudott térni a pályára, de már jelentős hátrányban.

Ez egy kibaszott idióta” – kommentálta Chastain manőverét a csapatrádión a végül 32.-ként, 41 kör mínuszban zárt Larson.

Véleményét Poole sem tartotta magában:

„Most már szét kell rúgni a seggét.”

A harmadikként Ryan Blaney ért célba, míg a verseny legtöbb körét, vagyis 193-at vezető pozícióban haladt William Byronnak be kellett érnie a negyedik hellyel.

A pole-ból indult Kyle Busch meglehetősen pocsék napon volt túl.

A Richard Childress Racing pilótája egészen a 20. körben elrendelt competition cautionig megőrizte az első helyét, az ekkor megejtett kiállása során azonban túllépte a pitlane-en előírt sebességhatárt, ami miatt a mezőny végére száműzték.

Ha pedig ez nem lett volna elég, egy baleset következtében még az autója eleje is megsérült. A kárt a csapata orvosolni tudta ugyan, a végelszámolásnál viszont csak a 21. lett.

Hozzá hasonlóan elfelejtené ezt a hétfőt Joey Logano is. A Team Penske-s szinte végig vezethetőségi és abroncsproblémákkal küzdött, az utolsó tőrdöfést pedig a hajrában történt falazása vitte be.

Az első szakaszt Byron, a másodikat pedig Chastain nyerte.

Külön kiemelendő még a sérült Alex Bowmant helyettesítő Josh Berry, aki tizedikként fejezte be a futamot a Hendrick Motorsports 48-as Chevyjével.

A Cup következőt futamát május 7-én, a Kansas Speedwayen rendezik.